Vaccinul produs de Moderna ajunge în România. Valeriu Gheorghiţă a spus când soseşte prima tranşă

Vaccinul produs de Moderna ajunge în România. Valeriu Gheorghiţă a spus când soseşte prima tranşă

Vaccinul produs de Moderna ajunge în România. Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunţat că prima tranşă va ajunge la noi în ţară miercuri, 13 ianuarie.

Vaccinul produs de Moderna ajunge în România. Valeriu Gheorghiţă: Prima tranșă va fi una simbolicăAlte ArticoleBilanţ vaccinare 11 ianuarie. Încă 16.896 de români au fost …Campania de vaccinare în România. Alexandru Rafila avertizează: …Dr Mihai Craiu atrage atenția asupra efectelor negative ale …

Valeriu Gheorghiţă a precizat la Digi24 că prima tranşă din va fi una simbolică, sub 15.000 de doze.

Reamintim că livrările vaccinului COVID-19 produs de Moderna către statele membre UE și SEE încep luni, 11 ianuarie, conform unui anunț făcut de companie.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat miercuri, 6 ianuarie, undă verde utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană. Ulterior, miercuri seară, vaccinul a fost autorizat.

Citeşte şi Noi informații despre vaccinurile anti-Covid. Care sunt diferențele dintre Pfizer BioNTech și Moderna

Vaccinul a fost autorizat să fie folosit în UE, a confirmat şefa Comisiei Europene, Ursula von Der Layen.

„Le oferim europenilor mai multe vaccinuri COVID-19. Cu vaccinul Moderna, al doilea autorizat acum în UE, vom avea încă 160 de milioane de doze. Și vom avea mai multe vaccinuri. Europa şi-a asigurat până la două miliarde de doze, de potențiale vaccinuri anti-COVID-19. Vom avea mai mult decât suficiente vaccinuri sigure și eficiente pentru protejarea tuturor europenilor„, a afirmat Ursula von der Leyen.

În Uniunea Europeană sunt aprobate la acest moment de către Agenția Europeană a Medicamentului două vaccinuri împotriva COVID-19 – cel al BioNTech Pfizer și cel dezvoltat de compania Moderna. În România, campania de vaccinare a început în 27 decembrie, în rândul cadrelor medicale, cu vaccinul BioNTech/Pfizer.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...