Valeriu Gheorghiță: Pe 15 ianuarie începe etapa a doua a vaccinării. Ce categorii de persoane sunt vizate

Valeriu Gheorghiță: Pe 15 ianuarie începe etapa a doua a vaccinării. Ce categorii de persoane sunt vizate

Valeriu Gheorghiță: Începe etapa a doua a vaccinării

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, anunţă că autorităţile şi-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, având în vedere că aceasta a debutat înaintea termenului estimat în luna decembrie, conform News.ro.Alte ArticoleStudii îngrijorătoare, Covid-ul se manifestă şi la şase …Managerul Spitalului din Găeşti, după ce a vrut să vaccineze …Bilanţ vaccinare 10 ianuarie 2021: 6000 de vaccinări în 24 …

Gheorghiță a spus că până pe data 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu vârsta peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.

Oficialul a mai spus că astăzi va fi făcută publică lista pentru persoanele cu boli cronice care vor intra în etapa a doua a vaccinării, decizia cu privire la acestea fiind luată în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Ne dorim accelerarea etapelor de vaccinare, având în vedere că am început mai devreme decât estimam. Vom începe mai repede și etapa a doua, practic după 15 ianuarie, începând cu beneficiarii care se află internați în centrele medico-sociale, rezidențiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficiență renală cronică în stadiul de hemodializă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Antena3.

Gheorghiță: Începe etapa a doua a vaccinării

„Dezvoltăm un sistem prin care persoanele după ce pleacă din stațiile de hemodializă să fie transportate cu aceleași mijloace de transport către centrele de vaccinare. Vor fi vaccinate și ulterior se va urma traseul obișnuit.

Până pe 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tutoror personelor din etapa a doua de vaccinare – persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă. Bolile cronice cardiovasculare, diabetul zaharat, afecţiunile neurologice precum sindromul Down, obezitatea, afecţiunile cronice renale, pulmonare, imunodepresia, infecția cu HIV și SIDA, sunt o parte din bolile incluse pe listă.

În prima etapă a campaniei de vaccinare au fost vizați angajații din spitale. Se estimează că etapa 2 a campaniei de vaccinare poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie și va viza persoanele cu vârsta peste 65 de ani, angajați din sistemul de învățământ, persoanele cu anumite boli cronice, precum și angajați din activități esențiale ale statului.

Bilanţ vaccinare 10 ianuarie 2021: 6000 de vaccinări în 24 de ore, România a depăşit borna de 100.000

Sursa: RomaniaTV

loading...