Coronavirus SUA. Test negativ pentru toţi pasagerii aerieni internaţionali

Coronavirus SUA. Test negativ pentru toţi pasagerii aerieni internaţionali

Coronavirus SUA. Noile reguli vor intra în vigoare în termen de două săptămâni de la semnarea lor, respectiv din 26 ianuarie, notează News.ro.

CDC a cerut în ultimele săptămâni administraţiei Trump să extindă această obligativitate. Una dintre probleme este cum să rezolve problema ţărilor unde capacitatea de testare este limitată.Alte ArticoleUcraina, care nu a reuşit să achiziţioneze nicio doză de …Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare vaccin administratGrecia propune un certificat de vaccinare unic la nivelul UE …

Citeşte şi: Democraţii din SUA au depus actul de acuzare împotriva lui Trump, după atacul susţinătorilor acestuia asupra Capitoliului

Coronavirus. SUA vor cere test negativ pentru toţi pasagerii aerieni internaţionali

Din 28 decembrie, CDC a cerut ca aproape toţi pasagerii aerieni veniţi din Marea Britanie, inclusiv cetăţenii americani, să fie testaţi negativ pentru Covid-19 cu 72 de ore înainte de placare. Sunt exceptaţi copiii cu vârste mai mici de doi ani şi pasagerii care tranzitează doar Marea Britanie.

Canada a impus reguli similare pentru aproape toţi pasagerii internaţionali, începând cu 7 ianuarie, ca şi multe alte ţări.

O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA

O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA, potrivit unui raport realizat la Casa Albă şi emis statelor componente ale SUA în 3 ianuarie.

Citeşte şi: Moldovence arestate în SUA, după ce au intrat în Capitoliu. Cele două au participat la revoltele de săptămâna trecută, cine sunt acestea

„Această accelerare sugerează că ar putea exista o mutaţie a coronbavirusului în SUA care a evoluat aici, pe lângă varianta britanică care se răspândeşte deja în comunităţile din SUA, şi poate fi cu 50% mai transmisibilă”, se arată în raportul realizat la Casa Albă şi emis statelor componente ale SUA în 3 ianuarie.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice erau deja îngrijoraţi de răspândirea noii tulpini de virus din Marea Britanie, cunoscută sub numele de B.1.1.7, potrivit Mediafax.

Centrul de control de prevenire a bolilor a identificat cel puţin 52 de cazuri Covid-19 cu mutaţia B.1.1.7 în SUA, potrivit datelor postate pe site-ul agenţiei actualizate joi.

Cu toate acestea, CDC avertizează că numărul lor „nu reprezintă numărul total de cazuri de descendenţă B.1.1.7 care ar putea circula în Statele Unite” şi s-ar putea să nu se potrivească cu cifrele raportate de oficialii locali.

Sursa: RomaniaTV

loading...