Efectele Brexit-ului, şoferii romani care vin din Anglia sunt lăsaţi fără mâncare. Vameşii le confiscă până şi pâinea de la sandvişuri!

Efectele Brexit-ului, şoferii romani care vin din Anglia sunt lăsaţi fără mâncare. Vameşii le confiscă până şi pâinea de la sandvişuri!

Vameşii au fost filmaţi în timp ce le explică unor șoferi surprinși din automobile sau camioane că, după Brexit, „nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa, cum ar fi carne, fructe, legume, pește, chestii de genul ăsta”.

Unui șofer nedumerit care avea mai multe sandvișuri învelite în folie de aluminiu și care întrebase dacă ar putea măcar să predea carnea și să păstreze doar pâinea, un vameș i-a răspuns: „Nu, totul se confiscă. Bine ați venit în Brexit, domnule, îmi pare rău”, după cum arată imaginile difuzate de ladbible.com.

Interdicția a intrat în vigoare de Anul Nou, la sfârșitul perioadei de tranziție Brexit, iar Departamentul Mediului, Alimentelor și Afacerilor Rurale (DEFRA) a avertizat călătorii să „folosească, mănânce sau arunce” lucrurile interzise la graniță sau înainte de a ajunge la ea.Alte ArticoleRecord de infectări zilnice cu Covid în ţara campioană la …Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari din valoarea de piaţă, …Ţara care a prelungit starea de urgenţă până în luna august. …

Comisia Europeană afirmă că interdicția e necesară, fiindcă produsele din carne ori lactate pot conține patogeni care provoacă boli la animale, cum ar fi febra aftoasă sau febra porcină și care „continuă să reprezinte un pericol real pentru sănătatea animalelor pe tot cuprinsul Uniunii”.

Vameşii olandezi au postat și o fotografie cu alimente confiscate la terminalul feribotului, de la cereale pentru mic dejun până la portocale, cu precizarea: „De la 1 ianuarie nu mai puteți aduce alimente din Regatul Unit”.

Sursa: RomaniaTV

loading...