Liviu Dragnea rămâne după gratii. Judecătorii de la Înalta Curte i-au respins cererea de revizuire a condamnării

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Judecătorii de la Înalta Curte i-au respins cererea de revizuire a condamnării

Update: Liviu Dragnea rămâne după gratii, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie i-au respins cererea de revizuire a condamnării la trei ani şi şase luni.Cererea pe care Liviu Dragnea a făcut-o a fost respinsă cu majoritate de voturi ca fiind inadmisibilă.Totodată, fostul lider PSD este obligat să plătească chetuielile judiciare către stat.

Avocatul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor poate face apel în termen de 10 minute de la comunicarea copiei minutei. Ştire iniţială: Liviu Dragnea mai face o încercare de a ieşi din închisoare. Fostul lider PSD a cerut revizuirea condamnării de trei ani şi şase luni şi suspendarea executării pedepsei.Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor nu a fost prezent în sală, el fiind audiat prin videoconferinţă.„La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa – sigur – că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu.

Am susţinut toate aspectele legale care susţin această cerere de revizuire şi aşteptăm acum să se pronunţe instanţa. Am solicitat să fie suspendată executarea în măsura în care instanţa va decide admisibilitatea în principiu.Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, (…) este în arest în baza unei decizii penale (aceea de la fond) pronunţată de un complet care aşa cum am văzut nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile”, a declarat avocata Flavia Teodosiu la finalul procesului.

Sursa: Observator

loading...