Motociclistul român Emanuel Gyenes, locul doi la Malle Moto Dakar 2021

Motociclistul român Emanuel Gyenes, locul doi la Malle Moto Dakar 2021

Motociclistul român Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a câștigat marți etapa a 9-a a Dakar Rally, la clasa Original By Motul Malle Moto, trecând linia de sosire pe locul 26 la Moto.

Etapa a 9-a s-a desfășurat pe o buclă, cu plecare și sosire în localitatea Neom, pe un traseu în lungine de 579 de kilometri, din care 465 km de probă specială, caracteristica principală fiind diferența de nivel de aproximativ 1.200 de metri, cu mai puține zone nisipoase și fără dune.Alte ArticoleCRAIOVA – SEPSI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 12 IANUARIE …Cupa României, tragere la sorţi. Derby-ul Dinamo – FCSB …Doliu în lumea handbalului. A murit antrenorul Bogdan Macovei, …

Motociclistul român Emanuel Gyenes a parcurs etapa în 5 ore, 50 minute și 6 secunde, devansându-l la clasa Malle Moto pe liderul clasamentului general, lituanianul Arunas Gelazninkas cu aproape 20 de minute, acesta sosind pe 3. Astfel, în clasamentul general la Male Motto, Mani Gyenes e pe locul 2, reușind să se apropie de lituanian la 43 de minute și 33 de secunde, când mai sunt de parcurs 3 etape. Un avantaj surmontabil teoretic, doar în condițiile în care Gyenes nu va avea probleme tehnice.

Cu timpul realizat, sătmăreanul a trecut pe 25 la Moto, unde la general se află acum pe 26.

Etapa a 9-a la Moto a fost câștigată marți de Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team), lider în clasamentul general fiind colegul său de echipă Jose Ignacio Cornejo Florimo. Lupta pentru titlu la Moto rămâne în continuare deschisă, primii 5 concurenții fiind într-un interval de timp de exact 29 de minute.

Raliul Dakar 2021. Românul Emanuel Gyenes a reuşit cea mai bună clasare a sa la această ediţieAuto: Raliul Dakar 2021 – Peterhansel a câştigat etapa a 9-a şi şi-a consolidat avansul în clasamentul general

Francezul Stephane Peterhansel (Mini) a câştigat marţi etapa a 9-a a Raliului Dakar 2021, la clasa auto, obţinând prima sa victorie în actuala ediţie, şi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, transmite presa internaţională.

În această etapă de 564 km, dintre care 465 cronometraţi, desfăşurată în buclă la Neom (Arabia Saudită), Stephane Peterhansel a fost cronometrat în 4 h 50 min 27 sec, fiind urmat pe podium de qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota), la 12 min, şi sud-africanul Giniel de Villiers (Totota), la 12 min 19 sec.

Peterhansel, supranumit „domnul Dakar”, aluzie la cele 13 victorii ale sale în această competiţie (6 la clasa moto, 7 la auto), este mare favorit pentru a câştiga această a doua ediţie desfăşurată în Arabia Saudită. Francezul este urmat la 17 min 50 sec de qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota) şi la 1 h 02 min 25 sec de spaniolul Carlos Sainz (Mini), învingătorul de anul trecut, sosit doar pe locul 11 în etapa de marţi.

Miercuri va avea loc etapa a 10-a, antepenultima, Neom – Al-Ula (583 km, 342 km specială)

Sursa: RomaniaTV

loading...