PNL vrea să taie ajutoarele sociale celor care refuză să muncească. Violeta Alexandru: „România trebuie să facă un pas mai departe”

PNL vrea să taie ajutoarele sociale celor care refuză să muncească. Violeta Alexandru: „România trebuie să facă un pas mai departe”

PNL vrea să taie ajutoarele sociale celor care refuză să muncească.. Violeta Alexandru, membru în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, a scris că sunt persoane care renunţă la căutarea unui loc de muncă „la prima cumpănă” şi preferă să primească ajutoare sociale.

„România pare că s-a resemnat văzând că oameni apți de muncă abandonează eforturile de a căuta și ocupa un loc de muncă. Eu nu.Alte ArticoleAUR anunţă că va renunţa la subvenţia de peste 1,5 milioane …Marcel Ciolacu, atac la PNL – USR PLUS şi UDMR: Singurul …Ludovic Orban explică de ce l-a susţinut pe Florin Cîţu pentru …

Nu sunt împotriva acordării de ajutoare sociale acolo unde este nevoie dar îmi doresc un efort suplimentar, o implicare activă în sprijinirea efectivă a oamenilor să își găsească un loc de muncă potrivit, unul la care să nu renunțe la prima cumpănă. Mă voi strădui să ajut și eu, în felul meu, cât mai concret cu putință”, a scris Violeta Alexandru într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a PNL.

Citeşte şi: Un primar din Vrancea a tăiat ajutorul social pentru refuzul muncii în folosul comunităţii

Fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, Violeta Alexandru a adus în discuţie cazul primarului din Adjud care a tăiat ajutoarele sociale în cazul localnicilor care refuză să muncească în folosul comunităţii.

„Mă îndrept spre una dintre localitățile din România în care, în mod asumat, Primarul a întrerupt acordarea de ajutoare sociale. Văd mai multe inițiative ale primarilor în acest sens la începutul acestui an. Merg la firul ierbii ca să îmi actualizez informațiile. Ceea ce voi iniția vreau să se adapteze cât mai bine realității din teren. Am un obiectiv asumat: să dau încredere și perspectivă fiecărei persoane apte de muncă că poate mai mult și mai bine”, a precizat deputatul PNL.

PNL vrea să taie ajutoarele sociale celor care refuză să muncească. „Trebuie să înțelegem cauzele actuale ale acestui fenomen”

„M-a interesat din primul moment demersul colegului meu, deputatul liberal Florin Roman (sistarea ajutorului social în cazul refuzului unui loc de muncă). Cred că România trebuie să facă un pas mai departe după acest demers care a reprezentat, la acel moment, un statement important al liberalilor. Mai departe, trebuie să înțelegem cauzele actuale ale acestui fenomen și, mai ales, să nu îi abandonăm ci să îi ajutăm pe acești oameni să participe activ în piața munci”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Citeşte şi: Ajutoarele de stat primite de români în pandemie ar putea fi impozitate

Deputatul PNL consideră că, din punctul său de vedere, este „chestiune de demnitate, până la urmă – un om activ trebuie să se bucure de rezultatele muncii lui, să aibă încredere în el că poate mai mult, să fie sprijinit să se dezvolte personal și profesional”.

„Îmi sunt deja clare câteva soluții simple și eficiente. Mă interesează lucruri concrete pentru oameni. Vreau să le validez prin această documentare în teren. Vreau să vorbesc cu ei. Voi merge din casă în casă pentru a discuta cu beneficiarii. Apoi cu autoritățile din comună.

Când avem, poate, cea mai mare nevoie, o parte importantă din forța de muncă române nevalorificată. Pentru că nu i-am înțeles exact nevoile și, când le-am înțeles, am făcut prea puțin pentru a îi sprijini pe oameni ca să evolueze, să se bazeze pe forțele lor.

Prima mea prioritate, recunosc, este să sprijin oamenii să dobândească setul de cunoștințe dar și minima încredere necesară ca să caute și să ocupe un loc de muncă”, a conchis Violeta Alexandru.

Citeşte şi: Starea de alertă în România se prelungeşte cu încă 30 de zile. Care vor fi măsurile de restricție

 

Sursa: RomaniaTV

loading...