Ţara care a prelungit starea de urgenţă până în luna august. Restricţiile rămân în vigoare cel puţin şapte luni

Ţara care a prelungit starea de urgenţă până în luna august. Restricţiile rămân în vigoare cel puţin şapte luni

Regele Abdullah din Pahang a anunţat într-un comunicat că Malaezia „se află într-o etapă critică” ca urmare a răspândirii rapide a virusului care în ultimele două luni a făcut mai multe victime decât în cele 10 luni anterioare, în timp ce spitalele au o ocupare de 70 % a paturilor şi, prin urmare, a prelungit starea de urgenţă până în luna august.

Prelungirea fusese solicitată în ajun de prim-ministrul, Muhyiddin Yassin, care după o reuniune luni cu suveranul ţării a anunţat măsuri de restricţionare a deplasărilor interne ale populaţiei până la sfârşitul lunii, după cum transmite Bloomberg.Alte ArticoleȘef de stat infectat cu COVID, cu doar două săptămâni înainte …Întâlnire de taină între Donald Trump și Mike Pence, în …Locuri de muncă în Germania la abator. Anunțurile de pe internet …

Malaezia se confruntă în prezent cu o escaladare a cazurilor de COVID-19 şi a raportat de la începerea pandemiei peste 138.000 de cazuri şi 555 de decese.

Citeşte şi COVID-19. Sfaturile Guvernului din Malaezia pentru femei: „Machiaţi-vă, evitaţi să-i sâcâiţi pe bărbaţi”

Malaezia a prelungit marţi starea de urgenţă pentru o perioadă de aproape şapte luni, iar această decizie serveşte totodată la menţinerea stabilităţii ţării, într-un moment în care coaliţia de guvernământ este afectată de fisuri interne între partide şi menţine o majoritate fragilă în Parlament, după cum scrie presa internaţională.

„Parlamentul şi adunările legislative regionale nu se vor reuni în perioada de timp prevăzută”, a precizat premierul Muhyiddin.

Sursa: RomaniaTV

loading...