A murit unul dintre marii bogați ai lumii. A renunțat la școală la 14 ani, dar îi plăcea să spună că a urmat cursurile „școlii vieții”

A murit unul dintre marii bogați ai lumii. A renunțat la școală la 14 ani, dar îi plăcea să spună că a urmat cursurile „școlii vieții”

A murit unul dintre marii bogați ai lumii, la vârsta de 86 de ani. Moartea sa a fost anunțată în Daily Telegraph, care a informat că acesta s-a stins din viață duminică, 10 ianuarie, după o scurtă perioadă în care a fost bolnav. Gemenii aveau o avere estimată la 7 miliarde de lire sterline, conform unui clasament realiyat de The Times anul trecut.

Pe lângă Daily Telegraph, gemenii Barclay au mai deținut săptămânalul The European şi cotidianul scoţian The Scotsman.Alte ArticoleAnchetă deschisă în cazul medicului care a murit la două …Noile condiţii de intrare în Austria. Intră în vigoare de …Coronavirus: Spania, cel mai mare număr de contaminări zilnice

Miliardarul britanic, care a renunțat la școală la 14 ani, a declarat în repetate rânduri că şi-a făcut studiile la “școala vieţii”, la fel ca fratele lui.

A murit unul dintre marii bogați ai lumii. Premierul britanic i-a adus omagii

Prim-ministrul Boris Johnson, fost jurnalist la Daily Telegraph, şi-a exprimat pe Twitter respectul şi admiraţia faţă de David Barclay. Premierul englez a spus despre omul de afaceri că “a salvat un mare ziar, a creat mii de locuri de muncă în Marea Britanie şi a crezut cu pasiune în independenţa acestei ţări şi în ceea ce este ea capabilă să realizeze”.

Citeste si Asalt la Capitoliu. Unul dintre bărbaţii acuzaţi că au intrat în sediul Congresului s-a sinucis

Alături de fratele lui geamăn, Frederick, David Barclay a construit un vast imperiu comercial, care a început cu achiziţionarea unor hoteluri şi s-a extins apoi pentru a include vânzările cu amănuntul şi, din 2004, grupul media Telegraph.

“Identici ca aspect, stil de viaţă şi, adeseori, în ceea ce priveşte vestimentația, fraţii Barclay au acţionat ca un singur om pe parcursul întregii lor cariere”, se menționează într-un articol publicat în Daily Telegraph.

Vânzarea hotelului Ritz din Londra unui investitor din Qatar, în 2020, a scos la iveală unele neînțelegeri care existau în sânul familiei Barclay, în contextul unor acuzaţii ce vizau interceptări telefonice ilegale. Frederick Barclay a declarat în instanţă că unul dintre nepoţii lui l-a înregistrat pe parcursul mai multor luni. Din acest motiv, omul de afaceri şi fiica lui i-au dat în judecată pe cei trei fii ai lui David Barclay şi pe fiul unuia dintre aceştia.

Citeste si Testul Covid, condiţie obligatorie de intrare în Anglia. Noua măsură intră în vigoare de vineri, după un nou record de decese

Sursa: RomaniaTV

loading...