Camera Reprezentanților SUA deschide sesiunea de punere sub acuzare a lui Donald Trump. Preşedintele american este acuzat de „incitare la insurecție”

Camera Reprezentanților SUA deschide sesiunea de punere sub acuzare a lui Donald Trump. Preşedintele american este acuzat de „incitare la insurecție”

Cu doar opt zile înainte de terminarea mandatului de președinte, Camera Reprezentanților din SUA va vota pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump, acuzat că a incitat la insurecție într-un discurs adresat suporterilor, chiar înainte de protestele violente de la Capitoliu, din 6 ianuarie.UPDATE 16:40 – John Katko a fost primul membru al partidului republican al Camerei care a spus că va vota pentru acuzare. Adam Kinzinger, un critic frecvent al lui Trump, a spus că Trump și-a încălcat jurământul de preşedinte prin incitarea susținătorilor săi la insurecție și și-a folosit poziția pentru a ataca ramura legislativă a Guvernului.UPDATE 16:10 – Camera Reprezentanților a început sesiunea pentru destituirea președintelui Trump pentru a doua oară, anunţă AFP, democrații urmărind să-l acuze de „incitare la insurecție”, pentru rolul său în atacul la Capitoliu de săptămâna trecută.Camera Reprezentanţilor din Congresul american a votat marţi noapte rezoluţia prin care îi cere vicepreşedintelui Mike Pence să invoce Amendamentul 25 din Constituţia SUA, ce îl poate înlătura de la putere pe Donald Trump. Demersul vine cu doar opt zile inainte ca președintele american să predea fotoliul de la Casa Albă.

Sursa: Observator

loading...