Congresul SUA începe dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

Congresul SUA începe dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi, relatează Agerpres.

Votul pe această speţă, care va avea loc în jurul orei 22, ora României, va marca deschiderea formală a procedurii de impeachment împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, primul din istorie care va fi pus sub acuzare de două ori în Congres.Alte ArticolePapa Francisc s-a vaccinat în prima zi a campaniei de imunizare …Cinci cutremure în Grecia, în mai puţin de 24 de oreIsraelul provoacă Iranul, le-a atacat poziţii din Siria, pe …

Preşedintele Donald Trump, care mai are doar opt zile din mandatul la Casa Albă, a estimat marţi că nu există nicio şansă să fie demis şi a făcut apel la calm în prima sa deplasare în ţară după asaltul asupra Capitoliului de către susţinătorii săi, notează AFP.

Congresul SUA dezbate demiterea lui Trump, după ce Mike Pence a refuzat să invoce Amendamentul 25

Vicepreşedintele Mike Pence a refuzat marţi să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane pentru a-l demite pe preşedintele Donald Trump, ceea ce deschide calea pentru lansarea, săptămâna aceasta, a unei proceduri de destituire a liderului de la Casa Albă, a doua din mandatul acestuia, informează AFP.

„Consider că un astfel de act nu este în interesul naţiunii noastre şi nici nu corespunde Constituţiei”, i-a scris Mike Pence preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, chiar înainte de un vot în camera inferioară a Congresului asupra unei rezoluţii ce solicită utilizarea acestei pârghii inedite în istoria politică americană.

Citeşte şi: Chuck Norris, obligat să afirme că nu a participat la asaltul asupra Capitoliului. Fotografia care i-a dat bătăi de cap actorului

Sursa: RomaniaTV

loading...