Coronavirus: Spania, cel mai mare număr de contaminări zilnice

Coronavirus: Spania, cel mai mare număr de contaminări zilnice

Coronavirus Spania. Miercuri seară, autorităţile spaniole au anunţat 195 de decese asociate Covid-19 şi 38.869 de cazuri de contaminare, cel mai mare număr de la începutul epidemiei aici, iar incidenţa cumulată continuă să crească, fiind de 492 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, scrie News.ro.

Citeşte: Furtuna de zăpadă Filomena face prăpăd în Spania. Oameni blocaţi în maşini pe timpul nopţii, copaci căzuţi şi străzi blocateAlte ArticoleDanemarca prelungeşte restricţiile. Şcolile rămân închise …Asalt la Capitoliu. Unul dintre bărbaţii acuzaţi că au intrat …Pandemie: Italia depăşeşte 80.000 de morţi asociate Covid-19. …

Coronavirus: Spania, cel mai mare număr de contaminări zilnice

Regiunile Andalucía, Extremadura, Murcia şi Galicia au marcat un maxim de infecţii zilnice. Galicia a impus noi restricţii, cu interdicţie de circulaţie începând cu ora 22.00, închiderea localurilor la ora 18:00 şi a limitat reuniunile la maxim 4 persoane.

Tot miercuri, Marea Britanie a înregistrat 1.564 de decese pentru ultimele 24 de ore, un nou maxim zilnic, şi 47.525 de noi cazuri. Anterior, cel mai mare număr de decese asociate Covid-19 a fost atins pe 8 ianuarie, cu 1.325 de decese.

În al treilea val al pandemiei, mai multe ţări europene au înăsprit restricţiile.

Italia va prelungi starea de urgenţă până pe 30 aprilie şi va interzice circulaţia între regiuni. Belgia a extins restricţiile până pe 1 martie, iar Germania, care a înregistrat miercuri 1.060 de decese asociate Covid-19, urmează să prelungească măsurile mai departe de 31 ianuarie.

Citeşte şi: Imaginile virale ale zilei, şoferii din Spania fără cauciucuri de iarnă. Sute de maşini au rămas blocate la ieşirea dintr-un pasaj VIDEO

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 91,8 milioane de cazuri de contaminare şi peste 1,96 milioane de decese asociate.

Sursa: RomaniaTV

loading...