Pensii 2021. Încă o categorie de angajaţi la stat se va putea pensiona mai repede de anul acesta

Pensii 2021. Încă o categorie de angajaţi la stat se va putea pensiona mai repede de anul acesta

Pensii 2021. Personalul profesionist operativ de intervenţie, precum medici, asistenți medicali, ambulanțieri sau despre salvatori montani, se va putea pensiona mai repede, potrivit unei legi care se va aplica de joi, anunţă avocatnet.ro.

Legea nr. 5/2021 prevede că personalul profesionist operativ va beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare, fără penalizare, dacă va îndeplini cumulativ următoarele condiţii:

– are vârsta minimă de 57 de ani (în mod normal, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani);

– are un stagiu de cotizare de cel puţin 30 de ani, din care cel puţin 20 de ani de activitate ca personal profesionist operativ.Alte ArticolePeste 154.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 …Tulpina de coronavirus din Marea Britanie s-a răspândit deja …Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii …

Legea prevede şi că, dacă “starea de sănătate îi permite exercitarea atribuţiilor ce îi revin potrivit fişei postului, cu acordul anual al angajatorului, în urma certificării stării de sănătate de către medicul de medicina muncii”, personalul profesionist operativ poate fi menţinut în activitate, la cerere, și după împlinirea vârstei de 57 de ani.

 

Pensii 2021. Pensii de urmaş pentru rudele personalului profesionist operativ de intervenţie decedat

Legea prevede şi că, în cazul de deces, soţul supravieţuitor, copiii minori, precum şi copiii majori până la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani, ai acestora beneficiază de pensie de urmaş.

Sursa: RomaniaTV

loading...