PNL anunţă că Renate Weber, „această unealtă politică a PSD”, nu va mai fi Avocat al Poporului

PNL anunţă că Renate Weber, „această unealtă politică a PSD”, nu va mai fi Avocat al Poporului

PNL a anunţă că se pregăteşte înlocuirea Avocatului Poporului. „Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu aşa-zisa iubire față de țară şi compatrioți”, adaugă el, numind-o pe Weber „un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale”. „Mai ales că nici nu ştim că doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD”, spune Florin Roman.

„Cu toată agitaţia din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevărat important, unul cu greutate: Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă! Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu aşa-zisa iubire față de țară şi compatrioți”, a afirmat Florin Roman (PNL), miercuri seară, într-o postare pe Facebook.Alte ArticoleFirea îşi doreşte o moţiune de cenzură: „O moţiune …Pensii majorate cu 40%. Gabriela Firea: Dacă eşti la guvernare, …Rareș Bogdan: „Cea mai mare preocupare în Parlamentul …

El a adăugat că Renate Weber, Avocatul Poporului, „această neînduplecată “luptătoare” pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor români” trebuie să plece.

„V-am spus…o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale.

Mai ales că nici nu ştim că doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii…„astea au fost doar vorbe răutăcioase”. V-am dat și cel mai important argument…am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm.

Stimaţi colegi din coaliţie, propunem o nouă numire în funcţia de Avocat al Poporului? Şi convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului? Eu abia aştept!”, şi-a încheiat Roman (PNL) postarea.

Ministrul Justiţiei: Ar trebui schimbate şi modalităţile de numire la Avocatul Poporului şi Curtea de Conturi

Stelian Ion a declarat că ar fi oportună schimbarea modalităţii de numire a judecătorilor la Curtea Constituţională, lucru care poate fi făcut prin reviziurea Legii fundamentale. Ministrul Justiţiei a adăugat că ar trebui schimbat şi modalitatea numirii Avocatului Poporului şi la Curtea de Conturi, precum şi renunţarea la anumite imunităţi ale parlamentarilor şi limitarea numărului de mandate pentru aleşii locali.

Avocatul Poporului cere informații suplimentare despre campania de vaccinare COVID

„La Avocatul Poporului modalitatea de numire la fel. De asemenea, Curtea de Conturi ar trebui, tot la modalitatea de numire, găsită o altă majoritate măcar în Parlament. Sunt multe instituţii. Pe imunităţile politicienilor, imunităţile parlamentare în afară de imunităţile legate de votul exprimat şi de opiniile politice exprimate, eu cred că ce s-a întâmplat în ultimii ani a fost grăitor. Mulţi oameni certaţi cu legea s-au ascuns în spatele acestei imunităţi şi s-ar putea renunţa. Limitarea numărului de mandate pentru aleşii locali. Sunt multe chestii discutate, dar în programul de guvernare nu le-am trecut pe toate pentru că ar fi necesitat o negociere mai îndelungată între parteneri”, a completat Ion.

Sursa: RomaniaTV