Restricţii prelungite până la 1 martie în Belgia

Restricţii prelungite până la 1 martie în Belgia

Restricţii prelungite până la 1 martie. Belgia a prelungit actualele măsuri impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19 până la 1 martie, deşi la 22 ianuarie, când va avea loc o reuniune a comitetului de supraveghere a pandemiei, se va decide dacă vor putea fi flexibilizate restricţiile în vigoare, relatează EFE.

Prelungirea actualelor măsuri este prevăzută în noul decret ministerial de marţi, o informaţie care a fost preluată miercuri de media belgiene. Decretul prevede extinderea perioadei de restricţii, care au intrat în vigoare la 2 noiembrie şi au fost prelungite iniţial până la 15 ianuarie.Alte ArticoleCel mai mare site de vânzare de droguri, găzduit de DarkNet, …Congresul SUA începe sub pază militarizată dezbaterile cu …Papa Francisc s-a vaccinat în prima zi a campaniei de imunizare …

Potrivit ziarului LeSoir, extinderea restricţiilor nu a fost comunicată pentru a nu suscita „confuzie” în rândul populaţiei, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Interne, Annelies Verlinden, care a precizat că acestea ar putea fi flexibilizate după viitoarea reuniune a comitetului.

Restricţii prelungite până la 1 martie în Belgia. În ultimele şapte zile, numărul infecţiilor zilnice cu SARS-CoV-2 a fost în medie de 2.070 (cu 30% mai mult decât săptămână trecută), cifră asociată cu o creştere a numărului de teste PCR pe care au trebuit să le efectueze persoanele care s-au întors acasă după vacanţele în străinătate.

Potrivit datelor institutului belgian Sciensano, de la începerea pandemiei în această ţară au murit din cauza COVID-19 în total 20.194 de persoane. Media din ultima săptămână a fost de 51 de decese, cu 25,1% mai scăzută decât săptămâna precedentă.

Franţa insistă să păstreze şcolile deschise, în ciuda noii tulpini a coronavirusului. E posibilă însă impunerea unor noi restricţii de deplasare

Numărul pacienţilor cu boala COVID-19 din spitalele belgiene, potrivit ultimelor date ale Sciensano, este de 1.960, dintre care 356 se află la terapie intensivă.

De la declanşarea pandemiei, cel puţin 667.322 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în Belgia.

Sursa: RomaniaTV

loading...