Român arestat de FBI, după asaltul susţinătorilor lui Trump asupra Capitoliului. Ce acuzaţii i se aduc

Român arestat de FBI, după asaltul susţinătorilor lui Trump asupra Capitoliului. Ce acuzaţii i se aduc

Român arestat în SUA. El ar fi postat online mai multe amenințări cu moartea, în urma violențelor de la Washington. În postările sale el ar fi amenințat că va trimite o caravană armată la Capitoliu.

Eduard Florea a fost arestat la domiciliul său, marți seară. Un oficial al forțelor de ordine a declarat pentru ABC News că Florea era anchetat și pentru presupuse legături cu Proud Boys, o organizație politică de extremă dreaptă. Membrii acestei organizații au participat la mai multe manifestații pro-Trump.Alte ArticolePandemie: Italia depăşeşte 80.000 de morţi asociate Covid-19. …Restricţii prelungite până la 1 martie în BelgiaCel mai mare site de vânzare de droguri, găzduit de DarkNet, …

Florea a fost dus la sediul FBI din Manhattan și urma să fie prezentat în fața curții federale din Brooklyn, în cursul zilei de miercuri.

Român arestat în urma asaltului asupra Capitoliului

Peste 170 de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump care au participat săptămâna trecută la asaltul asupra Capitoliului la Washington au dosare penale, numărul lor urmând să ajungă probabil la câteva sute, a declarat marţi un procuror, care a vorbit despre o investigaţie de o amploare fără precedent în istoria FBI-ului, potrivit Agerpres.

Unii dintre cei anchetaţi ar putea fi inculpaţi pentru delicte grave, precum crimă, asalt, conspiraţie sau răzvrătire. Pe măsură ce investigaţiile avansează creşte şi numărul celor arestaţi. Potrivit procurorului din Washington D.C., Michael Sherwin, numărul inculpărilor ar putea spori pe măsură ce Biroul Federal de Investigaţii (FBI) analizează cele peste 100.000 de imagini şi înregistrări video din timpul incidentelor.

Citeşte şi: Congresul SUA începe sub pază militarizată dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

 

Sursa: RomaniaTV

loading...