Viermele de făină, prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată

Viermele de făină, prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată

Viermele de făină, prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată. Totuși, cei care au alergii la creveți și la acarieni ar putea reacționa și la această insectă, mai precizează sursa citată. Decizia organismului european poate deschide porțile vânzării acestui tip de produs pe rafturile supermarketurilor din Europa, scrie Digi24.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (AESA) a luat această decizie în urma unui studiu, la cererea companiei franceze Micronutris, care are ca obiect de activitate producția de insecte pentru consum.Alte ArticoleAndreea Bălan, apel disperat pentru salvarea Nicoletei. Are …Simona Hapciuc, mamă singură. Concurenta de la Survivor România …Cum trebuie să-ţi laşi ştergătoarele iarna. Recomandările …

Citeşte şi: Alimentele care cresc riscul de infectare cu covid. Avertismentul medicilor

Viermele de făină, prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată

Componentele principale ale acestei insecte sunt proteinele, grăsimile și fibrele, oferind pentru viitor o potențială sursă de mâncare sustenabilă și cu un nivel scăzut de emisii de carbon.

Până acum, marii jucători din industria hranei din insecte nu au putut să-și valorifice potențialul din cauza lipsei unei aprobări unitare la nivel european. Astfel de produse sunt interzise la vânzare în Franța, Germania, Italia, Spania și în alte țări europene. Fără aprobarea AESA, ele nu pot fi vândute nicăieri pe continent, însă decizia de azi poate schimba cu totul lucrurile.

Hrana pe bază de insecte este privită de mult timp ca soluție pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în industria alimentară.

Citeşte şi: Românii cheltuie pe mâncare de două ori mai mult decât media din UE. Europenii care dau puţini bani pe alimente

Cum se consumă viermele de făină

Viermele de făină este stadiul de larvă al insectei Tenebrio molitor, specie care aparține familiei Tenebrionidae. Ei sunt crescuți în ferme și hrăniți cu făină de grâu sau tărâțe, deși sunt omnivori.

Când ouăle ajung în stadiul de larvă, sunt fierte în apă timp de 5 minute, apoi deshidratate în cuptoare, împachetate și stocate.

Viermele de făină poate fi consumat ca aperitiv și vine într-o gamă variată de arome. Alternativ, poate fi transformat în pudră, ca ingredient pentru deserturi.

Una din companiile producătoare a furnizat și o rețetă de brioșe cu viermi de făină, care folosește cacao, margarină, ouă, iaurt făină și, bineînțeles, pudră de viermi de făină.

Sursa: RomaniaTV

loading...