Alexandru Rafila: „Nu aș condiționa redeschiderea școlilor de vaccinarea profesorilor. Nu e corect”

Alexandru Rafila: „Nu aș condiționa redeschiderea școlilor de vaccinarea profesorilor. Nu e corect”

Prof. dr. Alexandru Rafila a precizat că redeschiderea şcolilor este necesară, în condiţiile în „toate țările din UE au funcționat școlile primare, cel puțin”. Reprezentantul României la OMS consideră că închiderea şcolilor în România nu a fost „o idee bună”.

„Redeschiderea școlilor este oportună, dar nu ca măsură generală, peste tot și la toate clasele. N-am înțeles de ce au fost închise școlile până acum. Mă refer, în primul rând, la școlile primare. În toate țările din UE au funcționat școlile primare, cel puțin. Iar alte categorii de școli, licee sau gimnaziu, în funcție de situația epidemiologică. Închiderea școlilor nu cred că a fost o idee bună. Acest lucru afectează dezvoltarea copiilor mici ca viitori adulți, din punct de vedere psihologic, social”, a declarat dr. Alexandru Rafila, pentru Libertatea.Alte ArticoleKlaus Iohannis, şedinţă despre redeschiderea şcolilor. Premierul …Elevul care a dat în judecată un liceu din Craiova pentru că …Alexandru Rafila, studiu amănunţit pentru revenirea elevilor …

Citeşte şi: Klaus Iohannis, şedinţă despre redeschiderea şcolilor. Premierul Cîţu şi mai mulţi miniştri au chemaţi la Cotroceni

Alexandru Rafila: „E foarte bine că în etapa a doua se vor vaccina cadrele didactice”

Medicul Alexandru Rafila a mai precizat că „această închidere prelungită a școlii, fără o justificare nici măcar din punct de vedere epidemiolog, nu cred că a fost o idee foarte bună”.

„Îmi pare bine că președintele României a luat decizia acestei consultări. Sper ca această consultare să fie în favoarea copiilor. Și, bineînțeles, să stabilească elementele de control ale acestei pandemii, pentru că numărul de cazuri în România este mic. Probabil și din cauza testării insuficiente, mai ales când discutăm și despre noua tulpină a coronavirusului. Trebuie o concentrare mai mare pe anchetele epidemiologice.

E foarte bine că în etapa a doua se vor vaccina cadrele didactice. Nu aș condiționa însă redeschiderea școlilor de vaccinarea profesorilor. Nu e corect. Nu e suficientă campania de promovare a vaccinării, trebuie îmbunătățită campania de informare”, a mai precizat Alexandru Rafila, care este şi deputat PSD, pentru sursa citată.

Citeşte şi: STUDIU VACCINARE. 38% dintre români s-ar vaccina imediat, 26% așteaptă să vadă reacțiile altora

 

Sursa: RomaniaTV

loading...