Anunț înfiorător făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cum va fi al doilea an al pandemiei de Covid-19 

Anunț înfiorător făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cum va fi al doilea an al pandemiei de Covid-19 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii are veşti proaste. Pandemia de Covid-19 continuă şi în 2021, iar situaţia va fi chiar mai dificilă.

Veşti teribile de la Organizaţia Mondială a SănătăţiiAlte ArticoleDonald Trump este primul preşedinte american pus sub acuzare …A murit unul dintre marii bogați ai lumii. A renunțat la școală …Anchetă deschisă în cazul medicului care a murit la două …

„Intram in al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil avand in vedere dinamica transmiterii si unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgente al OMS, in timpul unui eveniment care a avut loc online, confortm Reuters.

Bilantul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la inceputul pandemiei, fiind infectate 91,5 milioane de persoane.

„Cu certitudine, in emisfera nordica, mai ales in Europa si America de Nord, am vazut o furtuna perfecta a sezonului – frig, oameni care stau in interior, un amestec social mai mare si o combinatie de factori care au dus la o transmitere mai mare in multe, multe tari”, a mai spus Mike Ryan.

Tulpina COVID din Africa de Sud a ajuns în 12 țări. În România, cinci persoane sunt infectate cu tulpina din Marea Britanie

La randul sau, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: „Dupa sarbatori, in unele tari situatia se va agrava inainte de a se imbunatati”.

Pe fondul temerilor de noua varianta, mai contagioasa, a coronavirusului, depistata prima oara in Marea Britanie, dar care intre timp s-a extins in lume, mai multe guverne din Europa au anuntat, miercuri, masuri mai stricte de combatere a imbolnavirilor. Acestea includ munca de acasa si inchiderea unor magazine in Elvetia, prelungirea starii de urgenta in Italia si masuri in Germania pentru reducerea contactelor intre oameni. Restrictii mai dure au anuntat si Portugalia si Danemarca.

Sursa: RomaniaTV

loading...