Klaus Iohannis, şedinţă despre redeschiderea şcolilor. Premierul Cîţu şi mai mulţi miniştri au chemaţi la Cotroceni

Klaus Iohannis, şedinţă despre redeschiderea şcolilor. Premierul Cîţu şi mai mulţi miniştri au chemaţi la Cotroceni

Klaus Iohannis, şedinţă despre redeschiderea şcolilor. La discuţii au fost chemaţi premierul Florin Cîţu, miniştrii Educaţiei, Sorin Câmpeanu, şi Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol.

Klaus Iohannis, şedinţă despre redeschiderea şcolilor. Când are loc reuniuneaAlte ArticoleLiviu Dragnea are probleme grave de sănătate. Veste teribilă …CCR discută sesizarea AUR privind alegerea lui Ludovic Orban …Marian Zlotea a fost dat în urmărire, după ce a fugit înainte …

Administraţia Prezidenţială a anunţat că reuniunea va avea loc la ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Surse politice citat de Agrepres au precizat că discuţia vizează o posibilă redeschidere a şcolilor în semestrul al II-lea, care începe pe data de 8 februarie.

Citeşte şi: Dr Mihai Craiu, despre redeschiderea școlilor: Așa am putea permite deschiderea școlilor și grădinițelor. Copiii noștri merită să incercăm!

Mihai Craiu transmite românilor că școlarii merită să încercăm un moment de responsabilitate colectivă. Anunțul medicului a venit pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual de Copii.

De altfel, Ministrul Educaţiei a vorbit lui despre modul în care va începe şcoala din 8 februarie. Sorin Cîmpeanu a explicat că a cerut, prin ordonanţă de urgenţă, ca şcoala online să nu fie prelungită după data la care începe semestrul al doilea.

Redeschiderea şcolii în format fizic din 8 februarie este un subiect intens dezbătut dascăli, părinţi şi elevi deopotrivă. Ministrul Educaţiei a precizat că „cele trei săptămâni rămase din semestrul întâi se vor derula online. Semestrul întâi se va încheia online”.

„Săptămâna trecută am adoptat o OUG nr 2 prin care se restrânge la data de 8 februarie dreptul ministrului Educaţiei de a introduce în sistemul online şcoala românească. Această ordonanţă a fost adoptată de comun acord cu toţi membrii Guvernului, deci a fost o solicitare a mea ca ministru al Educaţiei de a nu avea dreptul să prelungesc şcoala online peste data de 8 februarie.

Este o dovadă a faptului că Guvernul doreşte deschiderea şcolii în format fizic în data de 8 februarie, dată planificată pentru începutul celui de-al doilea semestru”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Libertatea.

Ministrul Educaţiei a explicat că redeschiderea şcolii se va putea face „în funcţie de evoluţia ratei de infectare, de evoluţia epidemiologică”.

„După vacanţa de iarnă, care s-a încheiat, duminică, 10 ianuarie, vom avea un număr de 14 zile pentru a vedea care sunt efectele la nivelul ratei de infectare. În a doua jumătate a lunii ianuarie, în ultima decadă a lunii ianuarie, vom avea o decizie cu privire la modul în care se va redeschide şcoala în semestrul al doilea”, a afirmat Cîmpeanu.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...