Lovitură dură pentru Tesla, peste 150.000 de maşini au probleme cu memoria computerului de bord. „Creşte riscul de accidente”

Lovitură dură pentru Tesla, peste 150.000 de maşini au probleme cu memoria computerului de bord. „Creşte riscul de accidente”

Probleme mari pentru Tesla, în timp ce compania californiană este în plină creștere pe piața bursieră. Agenția americană de siguranță rutieră, NHTSA, i-a solicită brandului să retragă 158.000 de mașini de pe piaţa din Statele Unite, din cauza unei probleme de siguranță legată de memoria computerului de bord și în special a sistemului informațional-divertisment.

Mașinile în cauză sunt, în mare parte, berlinele Model S fabricate între 2012 și 2018. De asemenea, ar fi vorba şi de  Model X, un automobil produs din 2016 până în 2018, potrivit unei scrisori adresate producătorului de vehicule electrice, făcută publică miercuri.Alte ArticoleRecord de cazuri de Covid al ultimelor zece luni, în China. …Donald Trump, prima reacţie după punerea sub acuzare. Apel …Vladimir Putin a anunțat începerea vaccinării anti-Covid în …

Citeşte şi Tesla deschide la Timişoara prima staţie Supercharger din România

Autoritatea de reglementare spune că ancheta sa „a concluzionat că există un defect legat de siguranța vehiculelor la modelele examinate”. Memoria computerelor de la bord, în special a sistemului de infotainment (MCU), are un ciclu de viață limitat, ceea ce înseamnă că acest sistem nu mai poate funcționa corect după un anumit număr de programe. Această problemă poate provoca, de asemenea, ștergerea ciclurilor de memorie, scrie Le Parisien.

„În timpul unei defecțiuni MCU ecranul se înnegrește, iar camera de vizualizare din spate nu mai este disponibilă pentru șofer. Dacă imaginea nu mai este disponibilă, riscul unui accident crește, ceea ce poate duce la răniri sau chiar la deces”, explică autoritatea de reglementare. Această problemă poate afecta, de asemenea, pilotul automat.

Tesla nu este obligată să respecte cererea agenției federale, dar trebuie, în acest caz, să ofere o explicație NHTSA, care o va notifica apoi. Grupul condus de miliardarul Elon Musk are termen până la 27 ianuarie să răspundă cererii. Solicitarea NHTSA le dă dureri de cap celor de la Tesla: spre exemplu, cele 158.000 de mașini reprezintă aproape 32% din toate mașinile livrate de producător pe parcursul întregului an 2020. De asemenea, vine într-un moment în care compania californiană este în plină ascensiune pe piața bursieră, alimentată de presupunerea pe piețele financiare că tehnologia electrică este viitorul pe termen mediu al automobilului.

Sursa: RomaniaTV

loading...