Procurorul Flavius Cristea, acuzat că a luat bani și bijuterii care erau puse sub sechestru în dosarele investigate

Procurorul Flavius Cristea, acuzat că a luat bani și bijuterii care erau puse sub sechestru în dosarele investigate

Procurorul Flavius Cristea din Craiova a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. El este acuzat că şi-a îndeplinit necorespunzător atribuţiile în cazul a şapte dosare penale pe care le instrumenta. Procurorul este acuzat că a sustras bani şi bunuri care erau puse sub sechestru.

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristea Adrian Flavius, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, scrie news.ro.Alte ArticoleFemeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani şi evalua …Dosarul Băneasa. Dovezile care arată că judecătorul Ion-Tudoran …Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul vizitei în SUA la …

Procurorul Flavius Cristea este acuzat de abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.  ”Inculpatul, în calitate de procuror de caz la DIICOT – ST Craiova, cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani şi bijuterii, precum şi o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane şi ale DIICOT, pentru a obţine pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele şi obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate şi în însuşirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, a transmis, joi, Parchetul General.

Sursa citată a mai precizat că inculpatul ar fi sustras şi distrus o filă a unui proces verbal de percheziţie domiciliară, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor.

Citeşte şi

Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul vizitei în SUA la Donald Trump

Sursa: RomaniaTV

loading...