Valeriu Gheorghiţă: „Sunt pregătite circa 310 centre de vaccinare, dar care vor intra efectiv în activitate abia din 18 ianuarie”

Valeriu Gheorghiţă: „Sunt pregătite circa 310 centre de vaccinare, dar care vor intra efectiv în activitate abia din 18 ianuarie”

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat joi, la B1TV, că România are aproximativ 310 de centre de vaccinare, care vor intra în funcţiune de luni, odată cu startul celei de-a doua etape a imunizării.

”Începând de mâine vor intra în activitate circa 310 centre la nivel național care vor avea împreună aproximativ 400 de fluxuri, adică 400 de cabinete de vaccinare, care pot să asigura circa 60 de persoane vaccinate pe punct de vaccinare.Alte ArticoleBilanţ vaccinare 14 ianuarie 2021. Aproape 180.000 de români …Scenariile deschiderii şcolilor din 8 februarie. Precizări …Spitalul modular de la Pipera va fi închis. Nicuşor Dan: Nu …

Din data de 20 ianuarie vom vaccina, în pararel, persoanele care sunt la rapel și persoane noi. (…) Aceste centre de vaccinare care de mâine sunt pregătite, dar vor începe efectiv activitatea de vaccinare de luni, din data de 18 ianuarie, conform estimărilor, ar putea să asigure vaccinarea a circa 21.000 de persoane. Asta înseamnă capacitate de vaccinare. Numărul de persoane care vor fi vaccinate depinde de rata de înscriere și de programare.

Valeriu Gheorghiţă spune că România ar putea ajunge să vaccineze 100.000 de oameni pe zi

Este ritmul european. Suntem peste media europeană. Procentul maxim de vaccinare a fost din 4 ianuarie până acum. Noi voiam să asigurăm pe lângă rapel și vaccinări noi.

Acest tip de modelare practic ne permite o creștere progesivă a persoanelor noi la vaccinare. În funcție de autorizări, tot acest model se va schimba. Dacă avem dozele necesare, putem ajunge la 100.000 pe zi. Treptat vom ajunge la peste 700 de centre de vaccinare”, a declarat Gheorghiță.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, remarcă pentru Gabriela Firea: Suferă de sindromul primarului închipuit

Sursa: RomaniaTV

loading...