Pfizer adânceşte criza de vaccinuri din UE. Compania a anunţat că va reduce numărul de livrări către Europa

Pfizer adânceşte criza de vaccinuri din UE. Compania a anunţat că va reduce numărul de livrări către Europa

„Am primit acest mesaj astăzi, cu puţin înainte de ora 10:00 (11:00, ora României). Ne aşteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna a 3-a (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze„, a indicat FHI într-un comunicat. Reducerea livrărilor este determinată de limitarea producţiei de către Pfizer astfel încât compania să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a precizat FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate ţările europene”, a notat FHI. „Deocamdată nu este clar cât va dura până când Pfizer va reveni la capacitatea maximă de producţie”, a adăugat instituţia norvegiană.Alte ArticoleAnomalii termice uriaşe în Grecia. Temperaturile au scăzut …Avion prăbuşit în Marea Java. Anchetatorii au reuşit să …Statistică şocantă! Femeile de culoare, de patru ori mai predispuse …

Citeşte şi Sunt suficiente vaccinuri anti-COVID în România? Răspunsul reprezentantului Pfizer

Pfizer a declarat că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, a indicat Pfizer într-un comunicat.

Norvegia, ţară care nu este membră a Uniunii Europene, are acces la vaccinurile obţinute de blocul comunitar prin intermediul Suediei, stat membru al UE, care achiziţionează mai multe doze decât are nevoie şi le vinde Norvegiei, notează Reuters şi Financial Times.

Institutul norvegian a declarat că nu vor exista întârzieri în implementarea procesului de vaccinare a populaţiei ţării deoarece au fost constituite rezerve de vaccinuri de când Norvegia a început să primească livrările.

Numeroase ţări din UE susţin că primesc cantităţi mai mici de vaccinuri împotriva COVID-19 şi se plâng de incertitudine cu privire la livrările viitoare, au declarat pentru Reuters oficiali UE.

Sursa: RomaniaTV

loading...