Raliul Dakar 2021 s-a încheiat cu un anunţ tragic. Motociclistul Pierre Cherpin a murit după ce a căzut în deşertul saudit

Raliul Dakar 2021 s-a încheiat cu un anunţ tragic. Motociclistul Pierre Cherpin a murit după ce a căzut în deşertul saudit

Raliul Dakar 2021. Pierre Cherpin a decedat în timpul transferului cu un avion medical de la Jeddah în Franţa. Duminică, francezul a suferit accidentul la kilometrul 178, iar în momentul în care medicii au ajuns la el cu elicopterul, motociclistul era inconştient. Cherpin a fost transportat la spitalul Sakaka şi operat de urgenţă la secţia de neurochirurgie. De atunci, Cherpin era în comă indusă. Francezul a fost transportat de la Sakaka la spitalul din Jeddah, de la care urma să fie transferat la spitalul din Lille, însă a murit pe drum, după cum anunţă organizatorii.

Citeşte şi Raliul Dakar face victime şi după încheierea lui. Un motociclist a murit vineri, în OlandaAlte ArticoleBiletul weekend-ului pariuri1x2.ro: Extragem 4 pronosticuri din …Soţia lui Michael Phelps, mărturie cutrămurătoare despre …Campion de box, mort la doar 40 de ani. Poveste tragică de viaţă, …

Raliul Dakar 2021 s-a încheiat vineri, în Arabia Saudită, cu victoria la secţiunea moto a argentinianului Kevin Benavides (Honda), în timp ce românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 23.

La ediţia a 43-a a tradiţionalului raliu raid, Benavides a fost urmat în ierarhia finală la 4 min 56 sec de americanul Ricky Brabec (Honda), care a câştigat ediţia de anul trecut, prima găzduită de Arabia Saudită. Podiumul a fost completat de britanicul Sam Sunderland (KTM), la 15 min 57 sec de sud-american.

Ultima etapă, desfăşurată între Yanbu şi Jeddah, pe 200 km, a fost câştigată de Ricky Brabec, în 02 h 17 min 02 sec, urmat de Benavides, la 02 min 17 sec, şi de austriacul Matthias Walkner (KTM), la 04 min 13 sec.

Românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat în etapă pe locul al 24-lea, 28 min 33 sec de învingător. La general, Gyenes a terminat pe locul 23, la 08 h 48 min 14 sec de câştigător. Sătmăreanul, care era campionul clasei Malle Moto (fără asistenţă tehnică), a încheiat anul acesta pe locul al doilea, la 01 h 02 min 05 sec de lituanianul Arunas Gelazninkas. La clasa Marathon, pe care Gyenes a câştigat-o în 2011 şi 2015, pilotul echipei Autonet s-a clasat al doilea, la 05 h 06 min 39 sec de spaniolul Tosha Schareina.

Gyenes a reuşit să încheie cu bine Raliul Dakar 2021 după ce în iunie a suferit o fractură la piciorul drept. Gyenes a participat pentru a 11-a oară la Raliul Dakar, fiind a noua oară când termină cursă. Cea mai bună clasare a sa rămâne cea din 2016, când s-a clasat pe locul 14 la general. Celelalte performanţe înregistrate la Dakar sunt victoriile de la clasa Marathon (2011, 2015) şi Malle Moto (2020).

Sursa: RomaniaTV

loading...