Un cutremur de 6,2 a provocat dezastru în Indonezia. Sunt cel puţin 35 de morţi, zeci de clădiri s-au prăbuşit VIDEO

Un cutremur de 6,2 a provocat dezastru în Indonezia. Sunt cel puţin 35 de morţi, zeci de clădiri s-au prăbuşit VIDEO

UPDATE Cel puţin 35 de persoane au murit şi sute au fost răniţi vineri în urma cutremurului, iar multe clădiri s-au prăbuşit. Cutremurul şi replicile au provocat trei alunecări de teren şi au afectat distibuţia curentului electric din regiune.

Darno Majid, şeful agenţiei pentru catastrofe din Sulawesi de Vest, a declarat pentru Reuters că 35 de persoane au murit în Majene şi în districtul vecin Mamuju, fiind posibil ca mai multe decese să fie confirmate.Alte ArticoleBill Gates e cel mai mare proprietar de terenuri din SUA. Vrea …Nicolas Sarkozy, vizat de o nouă anchetă. Fostul preşedinte …Pfizer adânceşte criza de vaccinuri din UE. Compania a anunţat …

Nu a fost emis niciun avertisment de tsunami, dar şeful Agenţiei de Meteorologie şi Geofizică din Indonezia (BMKG), Dwikorita Karnawati, a declarat într-o conferinţă de presă că ar putea urma replici, cu posibilitatea ca un alt cutremur puternic să declanşeze un tsunami.

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, produs în timpul nopţii a provocat rănirea a câteva sute de persoane şi a declanşat panică printre locuitorii din vestul Insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major. Autorităţile au confirmat, de asemenea, prăbuşirea unui hotel. Zeci de clădiri s-au prăbuşit în Sulawesi, spun autorităţile.

”Potrivit celor mai recente informaţii, sunt 26 de morţi, toţi în oraşul Mamuju”, a precizat Ali Rahman, şeful agenţiei locale pentru gestionarea catastrofelor. ”Bilanţul ar putea creşte (…) multe cadavre sunt îngropate sub dărâmături”. Alte opt persoane au decedat la Majene, o altă localitate din regiunea Mamuju, a indicat un alt responsabil local al agenţiei.

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutul american de geofizică (USGS), citat de The Guardian, s-a produs vineri la ora locală 02.18 (joi, 21.18, ora României).

Citeşte şi Cinci cutremure în Grecia, în mai puţin de 24 de ore

Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, potrivit USGS.

Cutremurul a fost urmat de importante alunecări de teren, tăind accesul la una din principalele artere rutiere ale provinciei. Zeci de clădiri s-au prăbuşit în Sulawesi, transmit autorităţile.

Joi, un seism cu magnitudinea 5,8 a fost resimţit în regiune, fără să se înregistreze pagube importante.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

Children trapped in the rubble of the building.These are victims of the #earthquake in #Indonesia pic.twitter.com/FzLvrMqyE3

— Afroz Alam🏴‍☠️ (@AfrozJournalist) January 15, 2021

6.2 magnitude earthquake destroys buildings in Majene, Indonesia 🇮🇩 January 14. pic.twitter.com/n3jtfhtVzf

— #كابتن_غازي_عبداللطيف (@CaptainGhazi) January 14, 2021

Sursa: RomaniaTV

loading...