Limba COVID – un nou simptom al coronavirusului

Limba COVID – un nou simptom al coronavirusului

Limba COVID poate provoca infecții grave în interiorul gurii. Numărul simptomelor COVID-19 s-a extins și a continuat să crească de la izbucnirea virusului mortal în urmă cu 9 luni. Deși, febra, oboseala și tusea uscată sunt unele dintre cele mai predominante semne ale SARs-COV-2, un simptom rar și „ciudat” a fost stabilit în rândul pacienților cu COVID-19, în ultima perioadă.

Pacienții recent infectați cu noul coronavirus au avut o serie de infecții bucale, arată ETimes, alte simpome ale Covid 19 fiind durerile de spate şi chiar sughiţul.Alte ArticolePrima instituţie din România care îi sancţionează pe cei …Peste 196.000 de persoane s-au vaccinat în România împotriva …Etapa a doua de vaccinare a început. Peste 300.000 de programări …

Ce este „limba COVID”

Potrivit unui epidemiolog de la King’s College din Londra, profesorul Tim Spector, unul dintre semnele de avertizare neobișnuite ale COVID-19 s-ar putea dezvolta în gură. Acesta a susținut că există o creștere semnificativă a pacienților cu COVID-19 care suferă de infecții la nivelul bucal, cum ar fi limba acoperită sau „limba COVID”, așa cum o numește el.

Profesorul Spector, de asemenea un om de știință principal al aplicației Zoe Covid Symptom Study App, a scris pe Twitter despre „simptomul ciudat” spunând: „Una din cinci persoane cu Covid prezintă simptome mai puțin frecvente care nu intră pe lista oficială PHE – cum ar fi iritatii ale pielii.” În afară de aceasta, doctorul mai susține susține, de asemenea, că observă un număr tot mai mare de „limbi Covid” și ulcere ciudate ale gurii la pacienții cu COVID-19.

Simptome controversate la pacienţii infectaţi cu COVID: Un bolnav a sughiţat o săptămână, 24 din 24 de ore. Nu se putea linişti

„Limba COVID” poate provoca infecții grave în interiorul gurii. Acest lucru poate părea alarmant inițial, dar este o afecțiune inofensivă, care se va rezolva în câteva zile sau săptămâni.

Cu toate acestea, dacă în cazul în care dezvoltați „limbă COVID” împreună cu alte semne ale coronavirusului, este important să vă diagnosticați și să confirmați dacă ați contractat virusul sau nu. Între timp, este indicată autoizolarea și respectarea tuturor măsurilor de preacuție, astfel încât să controlați răspândirea virusului.

Alte simptome oficiale ale COVID-19 

În timp ce simptomele noi și neobișnuite ale COVID-19 continuă să se extindă, este de asemenea important să fii conștient de cele mai frecvente și clasice simptome. Noul coronavirus aduce o gamă largă de afecțiuni medicale care pot merge de la simptome ușoare la severe. Unele dintre cele mai frecvente semne ale COVID-19 sunt următoarele.

COVID-19 afectează persoanele în moduri diferite. Majoritatea persoanelor infectate vor dezvolta o formă ușoară sau moderată a bolii și se vor recupera fără spitalizare.

Cele mai frecvente simptome:

febră,

tuse seacă,

oboseală.

Simptome mai puțin frecvente:

dureri de cap și dureri musculare,

durere în gât,

diaree,

conjunctivită,

dureri de cap,

pierderea gustului sau a mirosului,

o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare.

Simptome grave:

dificultăți de respirație sau dispnee,

durere sau presiune toracică,

incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca.

Dacă prezentați simptome grave, consultați imediat medicul. Sunați în prealabil.

Persoanele cu simptome ușoare care nu au alte probleme de sănătate trebuie să se autoizoleze.

Din momentul în care o persoană este infectată cu virusul, durează în medie 5-6 zile până să apară simptomele; totuși, poate dura și până la 14 zile.

Sursa: RomaniaTV

loading...