Norvegia deschide o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer: „Ar putea fi doar o concidenţă, dar nu suntem siguri”

Norvegia deschide o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer: „Ar putea fi doar o concidenţă, dar nu suntem siguri”

Norvegia anchetează circumstanţele în care au murit 23 de bătrâni care au fost anterior vaccinaţi cu serul Pfizer, pentru a determina dacă decesele sunt legate de imunizare. Agenţia Norvegiană a Medicamentului ia în calcul posibilitatea ca reacțiile adverse la vaccin să fi putut contribui la moartea unor pacienți mai în vârstă și firavi.

Doctorii din Norvegia au fost rugați să facă evaluări mai minuțioase a pacienților în vârstă și firavi care așteaptă să fie vaccinați, scria vineri British Medical Journal, citat de Hotnews.Alte ArticoleO înghețată din China a fost testată cu COVID. Explicația …Pragul de 2 milioane de decese din cauza Covid, la nivel mondial, …Pandemia a încetinit migraţia cu aproape 30%, anunţă ONU

”Ar putea fi o coincidență, dar nu suntem siguri”, a spus Steinar Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene a Medicamentului.

Norvegia: Nu există o conexiune certă între decese și vaccin

Agenția a anchetat 13 decese până acum și a concluzionat că reacțiile adverse comune la vaccinurile ARN, precum febra, greața, diareea, ar fi putut contribui la finalurile fatale ale pacienților firavi.

”Există o posibilitate ca aceste reacții comune adverse, care nu sunt periculoase la pacienți mai tineri, mai în formă, să agraveze boli preexistente la bătrâni”, a spus Madsen.

”Nu putem exclude că reacțiile adverse care au loc în primele zile după vaccinare (precum febră și greață) să fi putut contribui la un curs mai grav și un final fatal la pacienți cu boli preexistente”.

Toate decesele au avut loc în cazul pacienților de peste 80 sau 90 de ani din aziluri.

Citeşte şi: Pragul de 2 milioane de decese din cauza Covid, la nivel mondial, a fost depăşit

Sursa: RomaniaTV

loading...