Pandemia a încetinit migraţia cu aproape 30%, anunţă ONU

Pandemia a încetinit migraţia cu aproape 30%, anunţă ONU

Pandemia de Covid-19, cu reducerea drastică a călătoriilor în jurul lumii, a diminuat migrația cu aproape 30%, circa două milioane de migranți mai puțin între 2019 și 2020, potrivit unui raport al ONU publicat vineri și citat de Hotnews.

Conform raportului „Migrația internațională 2020” al Națiunilor Unite, două treimi din migranții înregistrați trăiesc în doar 20 de țări, cu Statele Unite în fruntea listei (51 milioane migranți internaționali în 2020).Alte ArticoleDoi tineri îndrăgostiţi, omorâţi într-o cameră de hotel …Şi-a transformat taxiul în club de noapte ca să ridice moralul …Pandemia de Covid 19. Spania, record de infectări zilnice, peste …

Urmează Germania (16 milioane), Arabia Saudită (13 milioane), Rusia (12 milioane) și Regatul Unit (9 milioane).

Pandemia a redus migraţia interregionale

India s-a situat în fruntea listei țărilor cu cea mai mare diasporă în 2020, 18 milioane de oameni din India trăind în afara țării. Alte țări cu o comunitate transnațională mare includ Mexic și Rusia (11 milioane fiecare), China (10 milioane) și Siria (8 milioane).

În 2020, cel mai mare număr de migranți internaționali au avut reședința în Europa, cu un total de 87 de milioane, Africa de Nord și Asia de Vest fiecare numărând aproape 50 de milioane.

Tot anul trecut, aproape jumătate dintre migranții internaționali au locuit în regiunea din care provin, Europa reprezentând cea mai mare pondere a migrației intraregionale. 70% dintre migranții născuți în Europa locuiesc în altă țară europeană.

Citeşte şi: Comisia Europeană este de acord cu ideea unui „certificat de vaccinare” european

Sursa: RomaniaTV

loading...