Serbia, prima ţară din Europa care primeşte vaccinul chinezesc Sinopharm. Un milion de doze au ajuns deja la vecinii noştri

Serbia, prima ţară din Europa care primeşte vaccinul chinezesc Sinopharm. Un milion de doze au ajuns deja la vecinii noştri

„Un milion de doze de vaccin chinezesc Sinopharm au sosit în Serbia”, a declarat Vucic pe Instragram, pozând lângă avionul care a transportat vaccinul pe aeroportul din Belgrad. „Suntem mândri de prietenia noastră cu China”, a adăugat preşedintele Serbiei, precizând că speră să poată primi el însuşi o doză din acest vaccin în curând.

Administrarea acestui vaccin va începe în Serbia de îndată ce va fi acordată autorizaţia oficială, probabil chiar duminică sau luni, potrivit autorităţilor, citate de Reuters.Alte ArticoleNorvegia deschide o anchetă după decesul a 23 de bătrâni …O înghețată din China a fost testată cu COVID. Explicația …Pragul de 2 milioane de decese din cauza Covid, la nivel mondial, …

Serbia, ţară cu şapte milioane de locuitori, a devenit la 24 decembrie al treilea stat din Europa care şi-a lansat campania de vaccinare, după Marea Britanie şi Elveţia, cu 5.000 de prime doze de vaccin americano-german Pfizer-BioNTech.

Până în prezent, aproximativ 20.500 de persoane – personal din domeniul sănătăţii şi persoane în vârstă din căminele de bătrâni – au fost vaccinate în întreaga ţară.

Ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, dar care strânse relaţii cu Moscova şi Beijing, Serbia mizează pe vaccinul chinez Sinopharm, precum şi pe Sputnik V rusesc.

Laboratorul Sinopharm a anunţat la 30 decembrie o eficacitate de 79% pentru vaccinul său anti-COVID, devenind primul laborator chinez care a comunicat cifre privind eficienţa unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Președintele sârb spera într-o vaccinare „mai mare” către jumătatea lunii ianuarie, obiectivul fiind acela de a vaccina „sute de mii de persoane, sau chiar 1 milion de persoane (…), până la sfârșitul lunii ianuarie” cu prima doza a acestui vaccin.

Sursa: RomaniaTV

loading...