Generalul Nikolai Antoshkin a murit. Eroul de la Cernobîl era infectat cu Covid-19

Generalul Nikolai Antoshkin a murit. Eroul de la Cernobîl era infectat cu Covid-19

Generalul Nikolai Antoshkin a murit. Politicianul a ajutat la oprirea dezastrului de la Cernobil. Era comandantul operaţiunii care a stins focul de la centrala nucreală, scrie Mediafax.

A fost expus radiaţiilor şi a supravieţuit atunci. A înfruntat riscuri enorme şi a devenit un erou venerat în întreaga Rusie.Alte ArticoleUn bărbat a locuit timp de trei luni într-un aeroport, de teama …Antony Fauci: „Obiectivul lui Joe Biden de a vaccina 100 …Tragedia weekend-ului, un elicopter militar s-a prăbuşit în …

Citeşte şi: Vladimir Putin a anunțat începerea vaccinării anti-Covid în masă în Rusia de săptămâna viitoare

Generalul Nikolai Antoshkin a murit

Generalul Antoshkin, care la acea vreme servea într-o unitate a Forțelor Aeriene Sovietice din Kiev, a devenit pilotul comandant al acestei operațiuni, deși nu era clar dacă piloții ar fi mai bine protejați de radiații decât echipajele de la sol.

Timp de aproximativ două săptămâni, elicopterele care zburau peste miezul deschis al reactorului au aruncat 5.000 de tone de nisip, argilă, plumb și bor pentru a stinge focul și a reduce radiațiile.

Zborurile au expus piloții la fum contaminat și fascicule de radiații emanate din reactor.

Citeşte şi: Alexei Navalnîi a fost arestat imediat ce a aterizat la Moscova. Dizidentul se întorsese în Rusia pentru prima oară după ce a fost otrăvit

De asemenea, piloții au fotografiat locul din aer și au măsurat radiațiile. Un elicopter s-a prăbușit după ce a lovit o macara deasupra reactorului. În cele din urmă, au reușit să stingă focul.

În plus față de comanda operațiunii, generalul Antoshkin a zburat singur și a fost expus la radiații, potrivit RIA, Agenția Rusă de Informații.

Expunerea a adus riscuri care erau imposibil de perceput în acel moment, dovedindu-se letale pentru unii și nesemnificative pentru alții.

După operațiunile de stingere a incendiilor și de izolare a reactorului, elicopterele erau atât de radioactive, încât au fost abandonate la fața locului. Unele au fost ulterior îngropate.

După ce elicopterele au fost abandonate pe câmpuri, iarba de sub ele s-a îngălbenit, au spus martorii.

Sursa: RomaniaTV

loading...