Marea Britanie vaccinează anti-Covid 140 de persoane pe minut. În Londra vor exista centre de vaccinare non-stop

Marea Britanie vaccinează anti-Covid 140 de persoane pe minut. În Londra vor exista centre de vaccinare non-stop

Până în momentul de față, aproape 4 milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin, arată cele mai recente date. Dintre acestea, aproximativ 450.000 au fost imunizați și cu cea de-a doua doză.

Marea Britanie e în acest mooment pe locul al cincilea în lume după numărul de decese asociate COVID-19 și a încercat să grăbească procesul de vaccinare, în încercarea de a stopa infectările și de a face economia să funcționeze din nou. 3.857.266 de persoane au primit prima doză de vaccin până acum şi 449.736 au primit cea de-a doua doză.Alte ArticoleRomânii care se vaccinează anti-COVID scapă de carantină. …Ce se întâmplă dacă platforma pentru vaccinare antiCOVID …Ludovic Orban și Anca Dragu se vaccinează marți anti-Covid …

“Vaccinăm în medie 140 de persoane pe minut cu prima doză. Aceasta este media, aşa că unele zone se descurcă chiar mai bine”, a declarat Zahawi.

“Procesul de vaccinare se va îmbunătăţi pe măsură ce deschidem mai multe centre de vaccinare mari, 17 în total în această săptămână şi 50 până la sfârşitul lunii ianuarie”, a mai spus el, conform Agerpres.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că vor fi deschise la Londra centre de vaccinare funcționale 24 de ore din 24 până la finalul lunii.

După ce toate persoanele de peste 50 de ani vor fi vaccinate, următorii pe listă sunt angajații din domenii-cheie precum profesorii, polițiștii și cei care lucrează în magazine.

Totuși, campania de vaccinare în Marea Britanie este limitată de procesul de fabricaţie “anevoios”, iar modificările aduse de Pfizer la producţia sa de vaccinuri ar putea conduce la o scurtă întrerupere a aprovizionării, a precizat el.

Ministrul Zahawi a declarat pentru postul de radio LBC că Marea Britanie speră la 2 milioane de vaccinuri pe săptămână de la AstraZeneca, însă aceste cifre nu vor fi atinse decât la mijlocul lunii februarie.

Citește și Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. Peste 30.000 de persoane, imunizate anti-COVID

Citește și Cât timp vom mai purta masca de protecție? Ce spune Alexandru Rafila

Sursa: RomaniaTV