Ministrul Energiei sprijină inițiativa lui Nicușor Dan de a cumpăra ELCEN: ”Are nevoie de modernizare”

Ministrul Energiei sprijină inițiativa lui Nicușor Dan de a cumpăra ELCEN: ”Are nevoie de modernizare”

Ministrul Energiei sprijină inițiativa lui Nicușor Dan de a cumpăra ELCEN. Primăria Municipiului București și-a exprimat dorința de a cumpăra ELCEN în data de 13 ianuarie.

Citește și: Diana Şoşoacă spune că niciun membru al familiei sale nu se va vaccina împotriva coronavirusului. „E experimental, va fi valabil abia din 2023”Alte ArticoleDiana Şoşoacă spune că niciun membru al familiei sale nu …Marcel Ciolacu dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. …Nicușor Dan îi ia apărarea lui Orban în scandalul demiterii …

”Eu cred că este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat – și ELCEN are nevoie de modernizare, și acolo avem fonduri de modernizare, și indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut, dar și rețeaua de temorficare. Degeaba faci ELCEN fără rețeaua de termoficare, și aceasta trebuie complet reabilitată. Primăria Generală și-a exprimat în 13 ianuarie către administratorul judiciar, ne-a înștiințat și pe noi. Noi am avut discuții. Eu susțin în totalitate acest lucru, dreptul de preempțiune, de a achiziționa ELCEN sau activele, modul cum vor fi trecute ele în planul de reorganizare. Dacă acest lucru va fi dus la bun sfârșit, este foarte bine”.

Ministrul Energiei sprijină inițiativa lui Nicușor Dan de a cumpăra ELCEN.  În momentul în care a fost întrebat ce s-ar întâmpla poimâine, în cazul în care mâine s-ar pefecta tranzacția, ministrul susține că s-ar începe modernizarea ELCEN și s-ar continua proiectul de reabilitare a rețelei.

”De poimâine, nu se poate întâmpla nimic. De poimâine, se preia mai departe ștafeta și se începe modernizarea ELCEN, cu acele proiecte pe care ELCEN le are să modernizeze cele trei centrale, de 370 de milioane de euro. Se continuă proiectul de reabilitare a rețelei. Au fost acum bani, 200 și ceva de milioane, pentru un sfert din rețea. Mai pot veni bani din nou pe fonduri europene. Deci se începe mai departe în așa fel încât, în câțiva ani de zile, să terminăm odată această reabilitare. Nu se va întâmpla, indiferent că e la minister sau la primărie, peste noapte nimic. Totul va trebui să înceapă și să se deruleze. Va fi din ce în ce mai bine dacă se încep lucrările”.

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...