Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. Valeriu Gheorghiță: ”Cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitatea”

Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. Valeriu Gheorghiță: ”Cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitatea”

Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. În prezent, până pe 8 februarie, sunt programate 500.000 de persoane, urmând ca primele două săptămâni din februarie să fie ”complicate”, precizează Valeriu Gheorghiță. Acesta a anunţat că săptămâna viitoare vor mai veni 180.000 de doze de vaccin.

Citește și: Gigi Becali spune că a găsit soluția pentru a scăpa de pandemie: „Nu mai e nevoie de niciun vaccin. În 5-6 luni adio COVID”Alte ArticoleCriza vaccinurilor, România primește săptămâna aceasta doar …Alexandru Rafila: AstraZeneca va fi disponibil din luna februarie. …Dr Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre vaccinul antiCOVID. …

”După ce s-au distribuit dozele pe următoarele trei zile, mai avem circa 130.000 de doze, care vor fi distribuite în zilele următoare, împreună cu tranşele care urmează să vină, pentru a asigura atât persoanele programate cât şi rapelul”, a afirmat, joi seară, Valeriu Gheorghiţă, la B 1 TV.

Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că dozele sunt aproape pe fix, urmând să fie folosite exact câte sunt pe stoc. Gheorghiţă a precizat că, dacă va fi aprobat şi vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea creşte.

”Săptămâna viitoare, luni, este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze pentru că se  recuperează deficiul de săptămâna trecută. Pfizer îşi onorează livrările săptămânale. (…) În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză şi care fac rapelul în această perioadă. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. La sfârşitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul la zero ”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

”Este clar că cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitate de vaccin pe care noi o avem astăzi. Aş vrea să asigur că ne dorim şi noi să creştem numărul de persoane vaccinate cât mai repede posibil”, a mai afirmat Gheorghiţă, menţionând, însă, că suntem condiţionaţi de numărul de doze de vaccin pe care le avem.

Gheorghiţă a precizat că, dacă va fi aprobat şi vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea creşte.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...