Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor: „Trenurile de mare viteză sunt un obiectiv pentru după 2030, realist vorbind”

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor: „Trenurile de mare viteză sunt un obiectiv pentru după 2030, realist vorbind”

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a participat joi la un interviu transmis live online de Hotnews.ro, în care a explicat care sunt problemele de infrastructură pe care le-a identificat şi cum plănuieşte să le remedieze.

„E a treia saptamana a mandatului si am gasit cam ce stiam, pentru ca urmaresc acest minister de mult, din pozitia de cetatean implicat, apoi de secretar de stat, deci nu sunt mari surprize. Ineficienta intr-un sistem care nu livreaza cum ar trebui, am gasit si profesionisti, cum stiam ca sunt, dar din pacate au fost marginalizati. Am găsit un sistem cu dezechilibre majore, accentuate de pandemie.Alte ArticoleCristina Chiriac (CONAF): 44% dintre companii au trei sau mai …România obţine 100 miliarde euro fonduri europene în exerciţiul …Asigurarea RCA se scumpeşte. Clauza de decontare directă ar …

Eu am fost un observator al domeniului. Sunt oameni în sistem care nu performează. Vorbeam și despre dezechilibrele structurale. Dacă ne uităm că 10% din banii pentru transporturi se duc ca subvenție pentru metroul din București este o dezbatere publică pe care trebuie să o deschidem.

Lupta este să ne asigurăm că 2021 va fi un an bun al lucrărilor pe infrastructura existentă. Vor fi mai mulți bani pentru investiții. Îmi doresc să facem niște progrse în gestiunea rețelei existente. Asta depinde de alocări bugetare.

Avem până la 10.000 de km de cale ferată care zac abandonați.

Lucrările nu se întâmplă peste noapte. Avem un tren de lucru, poate face un km pe zi. Trebuie să mai achiziţionam astfel de trenuri de lucru. Trenurile de mare viteză sunt un obiectiv pentru următoarea decadă, realist vorbind. Deci abia din 2030 putem vorbi despre asta, pentru ca asa a fost strategia investitionala.”, a declarat Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Relaxare restricţii în Capitală. Nicuşor Dan: Să mai aşteptăm câteva zile

Sursa: RomaniaTV

loading...