Cutremur major, cu magnitudine 6,8, în apropiere de Filipine

Cutremur major, cu magnitudine 6,8, în apropiere de Filipine

Cutremur major, de 6,8 magnitudine, produs, joi, în insulele indoneziene Talaud, aflate în apropiere de Filipine, a raportat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC), potrivit The Independent.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 90-120 de kilometri. Magnitudinea anunțată inițial pentru acest seism a fost de 7,2 pe scara Richter, potrivit Institutului american de geofizică USGS, fără să se lanseze vreo alertă de tsunami, relatează AFP.Alte ArticoleDouă atentate sinucigaşe în Bagdad soldate cu cel puţin 28 …Soluţia găsită pentru a face transferul codurilor nucleare …Un bărbat din Germania a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 310 kilometri sud-est de Davao, un oraş situat pe Insula Mindanao.

Acest cutremur major are loc la doar câteva zile după ce un alt seism, de 6,2 magnitudine a lovit insula Sulawesi din Indonezia. Echipele de salvare căutau și miercuri posibile victime printre dărâmături. Cel mai afectat oraș a fost Mamuju. Mișcarea telurică a dus la producerea de alunecări de teren. Bilanţul deceselor provocate de cutremurul cu magnitudinea 6,2 care a lovit provincia indoneziană Sulawesi de Vest săptămâna trecută a urcat la 91, a informat joi Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din această ţară, potrivit DPA.

Mii de rezidenți au ieșit atunci din case din cauza undei de șoc, care a putut fi resimțită puternic timp de cinci-șapte secunde și a avariat cel puțin 300 de case.

Directorul INFP, avertisment despre marele cutremur. Ce ar trebui să se întâmple în Vrancea

De asemenea, un cutremur major, de magnitudinea 6,4, a avut loc în centrul Argentinei, provocând panică în rândul populaţiei, însă nu s-au semnalat victime sau pagube importante imediat, potrivit Institutului Naţional argentinain de Prevenţie Seismică.

În România, un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 3,1 s-a produs marţi dimineaţa, la ora locală 6:37, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 63 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

INFP: Cutremur cu magnitudine 3.1 în România, seism de 6.4 în Argentina

Sursa: RomaniaTV

loading...