Incendiu la Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume VIDEO

Incendiu la Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit joi la Serum Institute din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume. La Serum Institute sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford. Potrivit news18.com, cinci persoane au murit. Autorităţile locale bănuiesc că trupurile carbonizate găsite de echipele de intervenţii ar aparţine unor muncitori care lucrau la construcția unei noi clădirii a fabricii.

Comisarul adjunct de Poliție a declarat că incendiul a izbucnit la ora 14.45 la etajul patru și al cincilea al clădirii SEZ 3 din incinta Serum Institute. Deocamdată nu a fost stabilită cauza incendiului.Alte ArticoleCutremur major, cu magnitudine 6,8, în apropiere de FilipineDouă atentate sinucigaşe în Bagdad soldate cu cel puţin 28 …Soluţia găsită pentru a face transferul codurilor nucleare …

Presa locală anunţă că incendiul a izbucnit la o clădire aflată în construcţie, departe de instalaţiile de fabricare a vaccinurilor. Conducerea institutului a anunţat că producţia de vaccinuri COVID-19 nu a fost afectată.

India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID19, după Statele Unite, cu peste 10 milioane de cazuri raportate, chiar dacă rata mortalităţii este una dintre cele mai scăzute la nivel mondial.

Sursa: RomaniaTV

loading...