Doar 800 de teste covid în Bucureşti la stat. Situaţia epidemiologică la zi, în Capitală

Doar 800 de teste covid în Bucureşti la stat. Situaţia epidemiologică la zi, în Capitală

Doar 800 de teste covid în Bucureşti la stat. Prefectura Capitalei a transmis, joi seară, date despre situația epidemiologică la nivelul Capitalei, numărul testelor și al controalelor făcute pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Doar 800 de teste covid în Bucureşti la stat. Situaţia epidemiologică la zi, în CapitalăAlte ArticoleValeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea în următoarele două …Valeriu Gheorghiţă anunţă când vor fi vaccinaţi profesorii: …Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. …

Citeşte şi Relaxare restricţii Bucureşti. Traian Berbeceanu anunţă că sâmbătă se deschid restaurantele în Capitală

Potrivit raportărilor Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, la data de 21.01.2021, la nivelul capitalei, situația epidemiologică este următoarea: s-au înregistrat 447 de rezultate pozitive dintr-un total de 4737 de teste efectuate în laborator (880 teste efectuate în laboratoare publice și 3857 teste efectuate în laboratoare private) și s-au înregistrat 1230 persoane decedate, până în prezent.

La nivelul municipiului București sunt 5950 persoane izolate (în ultimele 14 zile) și 9762 persoane carantinate (în ultimele 14 zile).

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 21 ianuarie. Bucureştiul rămâne în scenariul galben. Aproape 2.900 de cazuri noi

Pe raza Municipiului Bucureşti, în domeniul de aplicare a actelor normative specifice stării de alertă, în data de 21 ianuarie 2021, au fost raportate următoarele acţiuni:

– acțiuni punctuale executate în medii de interes- 121;

– obiective/locații de interes verificate -2209;

– acțiuni mijloace transport de persoane -1497;

-societăți comerciale verificate -604;

– persoane legitimate- 9601;

-identificate că nu respectă măsurile de protecție individuală- 497;

– identificate că nu respectă măsurile de carantină -0.

– identificate că nu respectă interdicţiile de deplasare/liberă circulație – 39.

Sancțiuni contravenționale aplicate (poliția națională și poliția locală)- 540 din care:

– pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților (art. 5 alin.(2) din lege) -497;

– pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor (Legea nr. 55/2020 art. 5 alin.(3) Anexa nr. 3 la H.G. nr. 782/2020- 43;

– pentru fapte de natură economică în context COVID-19- 0.

Sancţiuni

Valoarea sancțiunilor contravenționale –69100 lei (poliția națională și poliția locală).

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a desfășurat 3 acțiuni în vederea asigurării măsurilor de ordine publică, o misiune de protecție și ordine publică, a efectuat 28 filtre auto, a constituit 3 dispozitive permanente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, a îndeplinit 4 acțiuni însoțire auto care transporta vaccinul împotriva COVID -19 pe timpul deplasării, a îndeplinit 12 acțiuni de menținere a ordinii publice. În cooperare cu DIICOT, polițiile de sector și birouri executori judecătorești, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a executat 29 acțiuni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București- Ilfov, în data de 21.01.2021, a angrenat 1 efectiv al Inspecției de Prevenire în misiuni COVID -19 și a executat 3 misiuni asociate COVID -19.

Echipele ISU B-IF au verificat 3 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă. ISU B-IF a a realizat 3 controale de prevenire în domeniul situațiilor de urgență. ISU B- IF a îndeplinit o acțiune în comun cu alte autorități, a realizat 2 informări în domeniul situațiilor de urgență, a aplicat 8 avertismente și a identificat 16 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Prefectura Capitalei face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...