Google ameninţă Australia că va opri funcţionarea motorului de căutare

Google ameninţă Australia că va opri funcţionarea motorului de căutare

Ameninţarea Google dă o nouă dimensiune bătăliei care se desfăşoară între gigantul american şi o serie de publisheri precum News Corp, iar lupta este urmărită de o lume întreagă, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

„Ţinând cont de riscul financiar și operațional greu de gestionat, dacă proiectul deveni lege, nu am avea altă opțiune reală decât să oprim punerea la dispoziție a căutărilor Google în Australia„, a declarat Mel Silva, director general Google pentru Australia și Noua Zeelandă, în fața unui comitet al Senatului.Alte ArticolePremierul Mongoliei a demisionat, după ce o femeie infectată …Cercetătorii germani au reuşit o MINUNE: au făcut şoareci …LOCKDOWN în Europa. Teste PCR la intrare în Franţa, restricţii …

Citeşte şi: Angajaţii Google lansează primul sindicat din istoria companiei. „Şefii noştri au colaborat cu guverne represive”

Australia pregăteşte un pachet legislativ prin care îi obligă pe giganţii de tehnologie precum Facebook şi Google să negocieze plăţi cu companiile media locale pentru conţinutul lor care ajunge inclus în rezultatele motoarelor de căutare sau în feed-urile platformelor de social media.

Reprezentantul companiei nu a menționat însă YouTube în comentariile sale.

Google ameninţă Australia că va opri funcţionarea motorului de căutare

Comentariile Google au atras o replică dură partea prim-ministrului australian Scott Morrison, care a răspuns prompt şi a declarat că nu răspunde la ameninţări. „Oamenii care doresc să lucreze așa în Australia sunt bineveniți. Dar nu răspundem la amenințări„, a adăugat premierul australian.

Citeşte şi: Probleme mari pentru serviciul Gmail al Google. E a doua defecţiune majoră în ultimele ore

Australia a anunțat legislația luna trecută, după ce o investigație a constatat că Google și Facebook dețineau prea multă putere în industria mass-media, situație despre apreciată drept o amenințare la adresa democrației.

Sursa: RomaniaTV

loading...