Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de la el. O nouă lege obligă la colectarea selectivă a frunzelor. Oamenii de la ţară, care abia se descurcă să aleagă plasticul de gunoiul menajer, se amuză de situaţie.

Doar că amenzile usturătoare nu sunt de glumă.La ţară, oamenii abia învaţă abecedarul colectării separate a gunoiului. În localitatea aflată la doar 15 kilometri de Baia Mare, puţini din cei 1500 de locuitori fac altfel decât au fost obişnuiţi din moşi strămoşi. Iar vestea că de luna viitoare va trebui să depoziteze separat şi frunzele, le-a dat subiect de glume. ”Frunzele le-oi pune în pat, sub mine, şi dorm pe ele.””O punem la mizerie şi o ducem unde. Avem o groapă mare pe pământul nostru acolo, dar o strângem şi o punem pe bălegar şi putrezeşte.

”Primarul nu se lasă. Ştie că are de dus muncă de convingere. Are însă şi argumentele potrivite. Călin Achim, primar Coaş: Dacă nu este făcută corespunzător, selectiv, nu se ridică tomberonul.E adevărat, ultima grijă a sătenilor este să umble după frunze în vânt. Călin Achim, primar Coaş: Sunt mult mai multe proiecte care ar fi mai repede de actualizat sau de luat in calcul decat colectarea frunzelor în recipiente.

Sursa: Observator

loading...