Premierul Florin Cîțu: Cea mai mare minciună a PSD în 2020 demontată oficial de Eurostat

Premierul Florin Cîțu: Cea mai mare minciună a PSD în 2020 demontată oficial de Eurostat

„Cea mai mare minciună a PSD în 2020 demontată oficial de Eurostat.

#RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Pentru PSD există google translate!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Alte ArticoleClaudiu Năsui, Ministrul Economiei: „Românii fac salariul …Datoria guvernamentală a depăşit 44% din PIB, la final de …Contribuţiile lunare pentru pensii cresc. Cât costă cumpărarea …

 

Eurostat: Malta şi România, cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental din UE, în T3

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul trei din 2020 la 5,8% din PIB în zona euro şi la 5,6% din PIB în Uniunea Europeană, iar ţările cu cel mai ridicat nivel au fost Malta şi România, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În perioada iulie-septembrie 2020, s-a înregistrat o redresare semnificativă, după ce deficitul guvernamental ajustat sezonier a explodat în trimestrul al doilea, atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană, atingând cea mai ridicată valoare de la debutul publicării datelor statistice în 2002, pe fondul introducerii măsurilor de izolare de către statele membre, pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Reducerea deficitului vine în urma creşterii economice, a veniturilor mai ridicate şi a cheltuielilor mai scăzute, apreciază Eurostat. În trimestrul trei din 2020, toate statele membre UE au continuat să înregistreze deficit guvernamental.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai ridicat deficit guvernamental în trimestrul trei din 2020 s-a înregistrat în Malta (10,9% din PIB), România (10% din PIB, faţă de 11,4% din PIB în trimestrul doi din 2020 şi 6,1% din PIB în trimestrul trei din 2019), Lituania (8,7% din PIB), Spania şi Portugalia (ambele cu 7,7% din PIB), cel mai redus nivel fiind raportat în Danemarca (0,9% din PIB), Slovenia (1,8% din PIB) şi Suedia (2,4% din PIB).

Citeşte şi: Eurostat: România, în topul ţărilor UE cu cel mai mare deficit de cont curent

Sursa: RomaniaTV

loading...