Premierul Mongoliei a demisionat, după ce o femeie infectată cu Covid şi însărcinată a fost mutată prin frig de -25 de grade

Premierul Mongoliei a demisionat, după ce o femeie infectată cu Covid şi însărcinată a fost mutată prin frig de -25 de grade

Premierul Mongoliei a demisionat joi, a doua zi după o amplă manifestaţie organizată în capitala ţării şi care denunţa modul în care au fost trataţi o tânără mamă bolnavă de COVID-19 şi copilul său nou-născut.

La televiziunea mongoleză a fost difuzată o înregistrare în care putea fi văzută o tânără care tocmai născuse şi care era transportată de la un spital la un centru pentru tratarea bolnavilor infecţioşi. În înregistrare, femeia este îmbrăcată într-o simplă pijama şi având în picioare papuci din plastic, în condiţiile în care afară se înregistrau temperaturi de -25 de grade.Alte ArticoleCercetătorii germani au reuşit o MINUNE: au făcut şoareci …LOCKDOWN în Europa. Teste PCR la intrare în Franţa, restricţii …Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat dublul atentat …

Difuzarea imaginilor a provocat o adevărată furie şi proteste organizate miercuri în faţa sediului guvernului din Ulaan Bataar, care l-au determinat pe premierul Khurelsukh Ukhnaa să demisioneze, scrie Agerpres.

„Din nefericire, am comis o eroare în timpul transportării acestei mame. Ţi se rupe inima să vezi în ce mod a fost ea tratată”, a spus premierul demisionar Khurelsukh Ukhnaa în timpul unei conferinţe de presă. „În calitate de premier, trebuie să-mi asum responsabilitatea” pentru această greşeală, a subliniat el.

Premierul Mongoliei a demisionat după ample proteste în stradă

Imaginile cu această femeie în ambulanţă, strângându-şi în braţe copilul, a suscitat critici aprinse, cu atât mai mult cu cât tradiţia mongolă cere ca tinerele mame să evite frigul şi hrana rece în timpul primei luni după ce au născut.

Circa 5.000 de persoane, printre care mulţi tineri, au manifestat miercuri.

Vicepremierul mongol, ministrul sănătăţii, precum şi directorii spitalului şi centrului pentru boli infecţioase au demisionat înainte de premier.

Din cauza pandemiei, Mongolia permite doar intrarea cetăţenilor săi în ţară. Ei trebuie să stea 21 de zile în carantină, în clădiri stabilite în acest scop de autorităţi, apoi alte două săptămâni în izolare la domiciliu.

Până acum, Mongolia a înregistrat 1.584 de contaminări cu noul tip de coronavirus, iar 3 cazuri s-au soldat cu deces.

Citeşte şi: LOCKDOWN în Europa. Teste PCR la intrare în Franţa, restricţii prelungite în Marea Britanie

Sursa: RomaniaTV

loading...