The Times anunţă că Japonia va anula JO de la Tokyo. Oficialii niponi neagă

The Times anunţă că Japonia va anula JO de la Tokyo. Oficialii niponi neagă

Update: Japonia a negat, vineri, informaţiile pe surse din The Times cu privire la un eventual anunţ legat de anularea Jocurilor Olimpice, informează Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului japonez a afirmat că “nu există adevăr” în articolul jurnalului britanic potrivit căruia s-ar fi ajuns la concluzia că JO trebuie să fie anulate.

“Vom nega clar ştirea”, a declarat Manabu Sakai, membru al guvernului, într-o conferinţă de presă.Alte ArticoleCristi Borcea povesteşte un episod FABULOS cu Cornel Dinu: „M-a …Portar de Cartea Recordurilor. Goalkeeper-ul lui Newport a intrat …Prima tabelă electronică a unui stadion din România a fost …

The Times aduce ştirea anului în sport. Din păcate, potrivit prestigioase publicaţii, Guvernul japonez ar fi ajuns în privat la concluzia că va trebui ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate din cauza coronavirusului, susţine The Times, citând o sursă din coaliţia de la guvernare, fără a da alte detalii.

Potrivit sursei citate de jurnalul britanic, există un consens cu privire la faptul că evenimentul amânat de anul trecut nu poate avea loc şi acum obiectivul este găsirea unei soluţii onorabile pentru a se anunţa anularea, astfel încât să rămână posibilitatea ca Tokyo să fie gazdă a Jocurilor Olimpice în alt an, şi anume în 2032.

“Nimeni nu vrea să fie primul care să spună acest lucru, dar consensul este că este prea dificil. Personal, nu cred că va avea loc”, a precizat sursa din coaliţia de guvernare.

Al doilea val al pandemiei i-a adus la disperare. Rata sinuciderilor a crescut cu 16% în Japonia

Joi, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, s-a declarat convins că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în această vară, el adăugând că nu există un Plan B.

Cu toate acestea, Thomas Bach nu a exclus posibilitatea reducerii numărului de spectatori, spunând că forul olimpic trebuie să fie „flexibil”. El recunoaşte nevoia de a face „sacrificii” pentru a proteja vieţile celor implicaţi, repetând că prioritară este securitatea.

Îngrijoraţi că evenimentul ar putea agrava şi mai mult răspândirea virusului, peste 80% dintre japonezi sunt în continuare foarte reticenţi în privinţa organizării JO în acest an, preferând fie o nouă amânare, fie o anulare pur şi simplu, potrivit unui sondaj.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să se desfăşoare vara trecută, dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus.

O nouă variantă a virusului mutant, depistată în Japonia

Sursa: RomaniaTV

loading...