Tulpina de coronavirus din Marea Britanie, confirmată la doi bucureşteni

Tulpina de coronavirus din Marea Britanie, confirmată la doi bucureşteni

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”, au anunţat autorităţile române. Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.Alte ArticoleNou tratament pentru pacienţii covid, la Spitalul Victor Babeş. …Fotofobia, un nou simptom asociat infecţiei cu coronavirus. …Dominic Fritz, primarul Timişoarei, scrisoare deschisă către …

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș” şi se aşteaptă rezultatele.

Primul caz de infectare cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie a fost descoperit în România în data de 8 ianuarie. Persoana infectată era o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu, comuna Colibași. Femeia a avut o formă uşoară de COVID-19 şi nu a necesitat internare. Femeiea din Giurgiu a stat în izolare acasă, fiind supravegheată de medicul de familie.

 

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor”, se arată în comunicarea autorităţilor.

 

Ministrul Sănătăţii cere menţinerea restricţiilor în Bucureşti în contextul COVID-19

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit vineri la prânz după ce de trei zile incidenţa COVID-19 se menţine sub 3 în Capitală. Este aşteptat ca autorităţile locale să decidă şi să anunţe măsuri de relaxare în Bucureşti în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministrul Sănătăţii a propus totuşi menţinerea restricţiilor.

„Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București, subliniind că, în contextul național și european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, mai ales că a fost confirmat un caz cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. Ministrul Sănătăţii aduce ca argument faptul că tulpina de coronavirus despistată în UK a fost confirmată în România.

Vlad Voiculescu susţine că măsurile de relaxare riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București, potrivit surselor citate.

Sursa: RomaniaTV

loading...