Un român din Marea Britanie condamnat la 27 de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Oamenii au murit asfixiaţi într-un container sigilat

Un român din Marea Britanie condamnat la 27 de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Oamenii au murit asfixiaţi într-un container sigilat

Un român din Marea Britanie a primit o condamnare de 27 de ani de închisoare, fiind considerat principalul vinovat de un transport ilegal de migraţi, care s-a sfârşit tragic, cu moartea celor 39 de vietnamezi.Incidentul a avut loc în 2019, iar Gheorghe Nica, 43 de ani, este acuzat pentru omor din culpă și trafic de migranți.Românul a primit cea mai grea condamnare.

Alături de el au mai fost condamnaţi încă trei bărbaţi. Ronan Hughes, un transportator rutier de 41 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.Alți doi șoferi, Eamonn Harrison, 24 de ani, care a încărcat containerul plin cu migranți vietnamezi pe un feribot din portul belgian Zeebrugge, a primit 18 ani de închisoare, iar Maurice Robinson, 26 de ani, a primit 13 ani şi patru luni de închisoare.În luna octombrie 2019, oamenii legii din Marea Britanie făceau o descoperire şocantă.

Într-un container sigilat au găsit 39 de cetățeni vietnamezi, care muriseră asfixiați pe ultima parte din lungul drum pe care-l străbătuseră pentru a ajunge în Occident, scrie BBC.Printre cele 39 de cadavre găsite se aflau şi 8 femei și doi adolescenți de 15 ani. Un an mai târziu, magistrații i-au găsit vinovați pentru omucidere pe Gheorghe Nica și Eamonn Harrison.Românul nu era la primul transport ilegal de migranți. Mecanic de meserie, bărbatul a organizat trei transporturi ilegale de migranți în octombrie 2019. Primele două nu au avut probleme, însă al treilea s-a sfârşit dramatic.

Sursa: Observator

loading...