Proteste violente în Rusia. Soţia lui Aleksei Navalnîi a fost reţinută de Poliţiei la Moscova

Proteste violente în Rusia. Soţia lui Aleksei Navalnîi a fost reţinută de Poliţiei la Moscova

Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnîia, a fost reţinută de Poliţie la Moscova, anunţă Agerpres. Iulia Navalnîia îşi anunţase pe Instagram participarea la manifestaţiile din piaţa Puşkin, aflată în centrul Moscovei.

Proteste de amploare ale susţinătorilor lui Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, au loc sâmbătă, în toată Rusia. Oamenii cer eliberarea lui Aleksei Navalnîi din închisoare.Alte ArticoleNoi reguli de călătorie pentru români. MAE a făcut publice …Proteste de amploare în Rusia pentru susținerea lui Aleksei …Bill Gates s-a vaccinat împotriva COVID-19

Câteva mii de manifestanţi – 4.000, potrivit Ministerului de Interne rus, cel puţin 10.000, potrivit estimărilor Reuters – au ieşit în stradă la Moscova pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de principalul opozant al lui Vladimir Putin.

„Rusia va fi liberă”, „Putin e un asasin”, scandează mulţimea în piaţa Puşkin din centrul Moscovei, relatează AFP.

Proteste au loc în peste 90 de oraşe ale Rusiei. Poliţia vrea să împiedice manifestaţiile şi au avut loc mai multe ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine.

Sute de persoane au fost reţinute, anunţă presa internaţională.

Citeşte şi: Proteste de amploare în Rusia pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi. Sute de persoane au fost arestate

Aleksei Navalnîi a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...