Locul în care oamenii au stat o săptămână în zona roşie „din greşeală”

Locul în care oamenii au stat o săptămână în zona roşie „din greşeală”

Locul în care oamenii au stat o săptămână în zona roşie „din greşeală”. Astfel, toate magazinele non-esențiale și alte afaceri printre care şi saloanele de înfrumusețare au fost închise în această perioadă.

Locul în care oamenii au stat o săptămână în zona roşie „din greşeală”Alte ArticoleŞeful statului major demisionează, după ce s-a aflat că s-a …Israel a ajuns deja cu vaccinarea la adolescenţi! Ţara e în …Proteste de amploare în Rusia pentru susținerea lui Aleksei …

Eroarea a fost depistată abia după o şapte zile, când Lombardia a trecut în „zona portocalie”, iar oamenii de acolo se bucură de un pic mai multă libertate și de magazine deschise.

Italia, care a fost epicentrul pandemiei de COVID la începutul pandemiei, a înregistrat până acum peste 85.000 de decese provocate de noul coronavirus şi aproape 2,5 milioane de infectări.

Ce măsuri restrictive a luat Italia, după explozia de cazuri de coronavirus

Italia a înăsprit din nou restricțiile în contextul pandemiei de COVID-19, din cauza creşterii numărului cazurilor, iar de duminică trei zone sunt desemnate drept aşa-numite zone roşii, a anunţat ministrul sănătăţii Roberto Speranza, informează dpa. Aplicarea noilor reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociaţiei agricole Coldiretti, după ce magazinelor li s-a permit să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbătorile de iarnă.

Coldiretti a comunicat că restricţiile au afectat puternic întregul sector agricol şi alimentar şi a solicitat subvenţii pentru salvarea locurilor de muncă şi protejarea economiei.

Decizia privind înăsprirea măsurilor a fost adoptată în contextul în care autorităţile italiene au înregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 477 de decese cauzate de COVID-19.

În pofida acestor restricţiilor mai dure, muzeele şi expoziţiile din unele regiuni vor putea să deschidă de luni.

Regulile se aplică aşa-numitelor zone galbene, unde situaţia epidemiologică este mai puţin gravă decât în alte părţi ale ţării, potrivit unui ordin semnat sâmbătă de premierul Giuseppe Conte.

Citeşte şi: Pandemie: Italia depăşeşte 80.000 de morţi asociate Covid-19. Starea de urgenţă s-ar putea prelungi până în aprilie

 

Sursa: RomaniaTV

loading...