Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Scăpăm sau nu de mască după vaccinarea antiCOVID: „Vaccinul nu garantează imunitate 100%”

Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Scăpăm sau nu de mască după vaccinarea antiCOVID: „Vaccinul nu garantează imunitate 100%”

Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Instituția săune că amasca trebuie să fie purtată în continuare și de persoanele cărora le-a fost administrată a doua doză a serului.

Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Scăpăm sau nu de mască după vaccinarea antiCOVIDAlte ArticoleMedic român vindecat de COVID, declarație controversată: Crede …Bilanţ vaccinare 24 ianuarie. Peste 27.000 de români au fost …De ce trebuie să porţi mască şi după ce te-ai vaccinat împotriva …

„Vaccinul nu garantează imunitate 100%. Eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer și de 94,1% pentru vaccinul Moderna.

Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuați să purtați masca de protecție și să respectați regulile de distanțare socială. Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați.

Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită și infecția asimptomatică. Din acest motiv cercetătorii încă nu știu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic și poate transmite mai departe virusul.

De ce trebuie să continuați să purtați mască? Nu se cunoaște încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecțiilor asimptomatice. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2.

Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul și, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată. Veți obține un nivel crescut al imunității în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel).

Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin vă puteți infecta și dezvolta formele severe de COVID-19. Vaccinul nu garantează imunitate 100%. Eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer și de 94.1% pentru vaccinul Moderna.

Instituțiile de Sănătate Publică din lume, inclusiv din România, continuă să monitorizeze gradul și modalitatea de răspândire a virusului pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate.

Autoritățile publice recomandă în continuare să ne spălăm des pe mâini, să evităm spațiile aglomerate, să purtăm mască de protecție și să respectăm distanțarea socială”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Citește și: Bilanţ vaccinare 24 ianuarie. Peste 27.000 de români au fost imunizaţi în ultimele 24 de ore

 

Sursa: RomaniaTV

loading...