În Madrid vor fi folosite drone pentru controlul cetățenilor. Un sfert din locuitori sunt în carantină totală

În Madrid vor fi folosite drone pentru controlul cetățenilor. Un sfert din locuitori sunt în carantină totală

În Madrid vor fi folosite drone pentru controlul cetățenilor. Poliţia Locală din Madrid îşi ia în serios sarcina de a controla cartierele carantinate şi ameninţă cu amenzi cetățeni cu usturătoare. Primăria Madrid a mobilizat peste 200 de agenţi locali, care vor controla traficul pe străzi, iar dronele îi vor localiza pe şoferii care cred că pot să scape nevăzuţi din zonele carantinate.

Citește și: Pfizer şi BioNTech, acord cu programul internaţional de vaccinare al OMS. Milioane de vaccinuri vor fi livrate în toată lumeaAlte ArticoleAtenţie, Bulgaria cere teste PCR la intrarea în ţară. Sunt …Directorul Morgan Stanley a devenit cel mai bine plătit bancher …Situație critică în Mexic. Se așteaptă opt ore la coadă …

Dronele sunt echipate cu camere performante și pot să emită semnale luminoase, dar şi să transmită mesaje audio înregistrate.

„Dronele ne vor fi de mare ajutor în aceste momente, în special pentru agenţii care vor face controale pe stradă, pentru că ne vor ajuta să controlăm zonele sanitare, dar şi maşinile care circulă prin acestea şi aşa se va şti daca acele autovehicule au voie să fie acolo”, a spus José Luis Martínez-Almeida, primarul Madridului

Un sfert din locuitorii Madridului trăiesc în carantină totală, după ce autorităţile au decis să aplice noi măsuri sanitare, mult mai dure. În aceste zone se interzic vizitele la domiciliu, barurile şi restaurantele închid la ora 21, iar localurile trebuie să menţină limita de 50 la sută.

În Madrid vor fi folosite drone pentru controlul cetățenilor. Cetățenii nu au voie sa se deplaseze în zonele carantinate decât pentru motive justificate. Amenzile pentru încălcarea normelor sanitare pot ajunge la 600 de mii de euro şi până acum, doar în Madrid, au fost aplicate peste 57 de mii de sancţiuni.

„Cei din afară nu se pot duce în vizită în zonele sanitare, nici la restaurante, nici la spaţii culturale şi nici la mall-uri”, a mai spus primarul.

Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată şi-a surprins rudele revenind la căminul de bătrâni în care locuia, la nouă zile de la data anunţului cu privire la înmormântare.

După o încurcătură de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza Covid-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare. Din cauza protocolului Covid existent în Spania, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înnmormântare.

Soţul femeii, Ramon Blanco, a fost copleşit de emoţii atunci când femeia a revenit sănătoasă şi în formă la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună. „Nu îmi venea să cred. Eu plângeam moartea soţiei mele”, a afirmat bătrânul, citat de cotidianul La Voz de Galicia.

De fapt, a murit o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia Blanco. Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...