Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

După o încurcătură de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza Covid-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare. Din cauza protocolului Covid existent în Spania, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înnmormântare.

Soţul femeii, Ramon Blanco, a fost copleşit de emoţii atunci când femeia a revenit sănătoasă şi în formă la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună. „Nu îmi venea să cred. Eu plângeam moartea soţiei mele”, a afirmat bătrânul, citat de cotidianul La Voz de Galicia.Alte ArticoleElevii de gimnaziu din Bulgaria revin la școală din februarie. …Israelul INTERZICE zborurile internaționale pentru a stopa răspândirea …Alertă în Londra. Un incendiu a izbucnit în Parlamentul britanic

Citește și Turism pe bază de vaccin. Spania şi Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare, Israelul introduce deja „paşapoartele verzi”

De fapt, a murit o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia Blanco. Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

„Printre oamenii în vârstă transferaţi s-au numărat şi două femei care au fost plasate în aceeaşi cameră. Eroarea de identificare s-a produs în timpul procedurilor de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar”, a menţionat fundaţia, care şi-a exprimat regretul după „incidentul nefericit”.

Sursa: RomaniaTV

loading...